ЕП до 21: Њемачка је Њемачка, али јака је и Босна!

Млада репрезентација Босне и Херцеговине, која је с четири бода из два меча водећа у Групи 9 квалификација за Европско првенство 2021. године у Словенији и Мађарској, у уторак ће на зеничком "Билином пољу" угостити Њемачку (18. 00 сати).

Фудбал 15.10.2019 | 11:10
ЕП до 21: Њемачка је Њемачка, али јака је и Босна!
Њемачки тим до сада је одиграо само једну утакмицу, у којој су у гостима с 5:1 поразили Велс. Прошле су седмице у пријатељском мечу одиграли неријешено 1:1 против Шпаније, од које су љетос изгубили у финалу ЕП са 1:2.

"Мислим да смо одрадили што смо требали. Сви су играчи спремни, надам се ћемо имати све играче на располагању", изјавио је селектор "змајића" Винко Мариновић.

Додао је да је Њемачка без сумње фаворит Групе 9, а да је реално да се БиХ с Белгијом и Велсом бори за друго мјесто.

"Њемачка је, сигурно, међу двије селекције у Европи. На претпрошлом су првенству били прваци, на прошлом су играли у финалу... Сигурно је да ће бити тешко, али играчи вјерују, мотивисани су и даћемо максимум. Шта ће на крају бити, видјећемо", истакао је Мариновић, који је додао да не сумња да ће његови пулени бити високо мотивисани ривалом.

Мариновић очекује и подршку навијача, који би им требали помоћи да извуку позитиван резултат. БиХ у задња четири меча, од којих су два била квалификациона, није примила ниједан гол, а постигла је укупно шест голова.

У два домаћа дуела против Њемачке, БиХ није изгубила. Тако је у октобру 2002. године, у пријатељском мечу у Зеници било 5:1, док је у квалификационом дуелу, одиграном 2012. године у Сарајеву, било неријешено 4:4.

"Добро је што нисмо примали голове, то значи да смо одговорни и дисциплиновани. Видјећемо вечерас како ће то изгледати. Што се тиче традиције, она је добра, али свака генерација има неке своје квалитете".

Капитен бх. тима Маријан Чавар истакао је да је Њемачка једна од најквалитетнијих екипа у Европи.

"Али, на домаћем терену, пред нашим навијачима, нећемо никоме лако пустити да однесе бодове. Даћемо све од себе да остваримо добар резултат, надам се и три бода", рекао је Чавар и додао да су протеклих дана добро анализирали ривала и радили на тренингу.

Нападач Ермин Демировић истакао је како знају да ће бити тешко да одрже „нулу“, али да ће се борити, као и у Белгији, када су одиграли без голова. На питање шта може рећи о селекцији Њемачке, Демировић је рекао да је то увијек Њемачка.

"Као и увијек, сви ти играчи играју у добрим клубовима, али и ми смо јаки", поручио је Демировић.

БиХ је, осим ремија у 2. колу у гостима с Белгијом, у 1. колу у Зеници с 4:0 поразила Молдавију. Тај је меч игран у Тренинг центру Фудбалског савеза БиХ.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар