Хамилтон: Титула за Никија Лауду!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да за историјски успех и шесту узастопну титулу у Формули 1 у конкуренцији конструктора много дугује Никију Лауди.  Мерцедес шампион, Хамилтон: Титула за Лауду! "Веома сам поносан на екупу, на све у фабрици и знам да би и Ники честитао. Много му дугујемо, ова побједа је за њега. Цијели тим, цијели Мерцедес исто мисли", рекао је Хамилтон.

Остали спортови 16.10.2019 | 08:57
Хамилтон: Титула за Никија Лауду!
Мерцедес је у недељу одбранио титулу у конкуренцији конструктора победом Валтерија Ботаса на трци у Јапану и трећим местом Луиса Хамилтона.

Једино возачи Мерцедеса могу да освоје титулу ове сезоне, па је Мерцедес постао прва екипа у историји која ће шест година узастопно освојити "дупле круне" - титуле у конкуренцији возача и конструктора.

Легендарни возач Формуле 1 Ники Лауда, који је умро у мају, дошао је у Мерцедес 2012. године, када је екипа имала само једну победу у претходне три сезоне.

Лауда је био кључан у доласку Хамилтона у Мерцедес и остварио је добар однос да директором Мерцедеса Тото Волфом.

"Осећај је другачији. Не бих рекао да сам срећан као пре, пошто смо ове године изгубили Никија и није исто без њега. Веома сам поносан на екупу, на све у фабрици и знам да би и Ники честитао. Много му дугујемо, ова победа је за њега. Цео тим, цео Мерцедес исто мисли", рекао је Хамилтон.

"Сваки пут када уђемо у гаражу видимо Никијеве слушалице и његову црвену капу... Знам да би био поносан, као и његова породица. И ова екипа би требало да се поноси", додао је петоструки светски првак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар