Бразилци освојили и Свјетски куп!

Доминација! Бразил без изгубљене утакмице до трећег злата у Светском купу! Коло пре краја такмичења у Јапану. . .

Остали спортови 14.10.2019 | 20:59
Бразилци освојили и Свјетски куп!
Толико добри да нико није успео да их савлада. У великом стилу Бразил је осигурао трофеј на Светском купу у Јапану и трећи пут у историји славио у престижном, свакако најисплативијем, одбојкашком такмичењу.

Коло пре краја турнира у Јапану, јужноамеричка селекција је славила против домаћина 3:1 и са свих десет победа остала неокрњена на првом месту. Како је остала да се игра само још једна рунда (у уторак), а да од другопласиране Пољске има четири бода више јасно је да је тим Ренана дал Зота осигурао пехар.

По свим параметрима заслужено. Од десет досадашњиих утакмица чак шест је добио максималним резултатом 3:0, трипут је било 3:1 (између осталог данас, кад су им Јапанци први пут после 12 година узели сет), а једном 3:2. На Далеком Истоку Бразилци су савладали претходног освајача Светског купа, Сједињене Америчке Државе, надмашили су и актуелне планетарне шампионе, Пољаке, па је по свим основама њихово златно заслужено.

Ово је трећи пут да Бразил осваја прво место у Светској лиги. Претходно је био најбољи 2003. и 2007.

СВЕТСКИ КУП, ДЕСЕТО КОЛО

САД – Русија 3:0
Пољска – Канада 3:0
Аргентина – Египат 3:1
Италија – Иран 3:2
Тунис – Аустралија 0:3
Јапан – Бразил 1:3

Битка за друго место! Последње коло Светског купа у Јапану даће одговор на питање ко ће бити сребрна селекција...

Предуга одбојкашка репрезентативна сезона данас се завршава утакмицама последњег кола Светског купа. Такмичење које ове године није имало превелики значај јер није било квалификационо за Олимпијске игре протекло је у доминацији Бразила.

Кариоке су надмоћно освојиле титулу, без пораза, са само пет изгубљених сетова. Играо је вицешампион света у најјачем саставу, добио је лако САД са максималних 3:0, Пољску после драме са 3:2, да би у понедељкак тријумфом против домаћина Јапана после четири сета оверио титулу и скинуо Американце са трона.

У уторак (08.00) Бразилци ће играти са Италијом, која је стигла у Јапан да отаља посао, без најбољих одбојкаша са Европског првенства – Ивана Зајцева, Османија Хуанторена, Симонеа Ђанелија, Филипа Ланце... Треба очекивати да и селектор јужноамеричке селекције Ренан дал Зота одмори најбоље и пружи шансу резервистима. Вероватно против Азура неће играти главне звезде Бразила Бруно Резенде, Алан Соуза, Лукас Саткамп и Јоанди Леал Хидалго.

У уторак ће бити одлучено ко ће бити вицешампион Светског купа. Пољска је у бољој ситиуацији, има бод више, па би против Ирана шампиону планете потребна било каква победа. Американци чекају пораз чете Витала Хејнена против азијске селекције. Ако не буде изненађења САД ће бити бронзани јер четвртопласирани Јапан не може да угрози победника Светског купа из 2015. године.

Систем такмичења је такав да игра свако са сваким 11 кола. Први критеријум код редоследа на табели је број победа, па тек онда број бодова.



Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИВБ

Коментари / 0

Оставите коментар