ЕП: Шпанци очитали лекцију ''малим'' Србима!

Пружи руку и честитај бољем! Србија свеједно у елитној фази квалификација.  Фурија је ипак сасвим друга димензија.

Фудбал 14.10.2019 | 16:52
ЕП: Шпанци очитали лекцију ''малим'' Србима!
Полетели смо после 8:0 против Литваније. А ко високо лети – добро тресне. Омладинска репрезентација Србије једноставно је налетела на јачег од себе. У Старој Пазови тежак пораз од Шпаније, која је резултатом 4:0 јасно показала да је квалитетнија од ове наше генерације.

Атлетикова велика нада на позајмици у Депортиву Виктор Мољехо атрактивним полумаказицама већ у седмом минуту утакмице донео је гостима вођство од 1:0, па у 21. Тенас Урења дуплира предност, а у наставку погађају и Серхи Росанас и на крају Алавесов Сајнц Егускиза након што је “бициклицама“ продао фору Ивану Ћорковићу за комфорну победу Фурије.

Србија је меч завршила без шута у оквир противничког гола. После таквог пораза нема смисла тражити оправдања и алибије, можеш само да пружиш руку и честиташ бољем од себе. Много бољем.

Срећом по Орлиће, та победа од 8:0 против Литваније била нам је сасвим довољна да прођемо у елитну фазу квалификација као другопласирана екипа из групе. Литванци су нам наиме учинили услугу и Румуне – са којима смо играли нерешено – задржали на само једном голу, а победа од 1:0 није им била довољна да прођу даље, иако су против Шпаније наши источни суседи изгубили само са 0:1. Вероватно су Румуни после наших 8:0 били и свесни да ће тешко до другог места, па су немотивисано ушли у меч са Литванцима. Нама су морал “убили“ Шпанци. Ништа страшно, ако се извуку лекције до почетка елитне рунде квалификција, јер тамо нас очекује много тежи посао и много јачи противници од Литваније.

Жреб за елитну фазу одржаће се 3. децембра у Ниону, а утакмице ће се играти у марту.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар