Шта је Дачић тражио од Додика?

Ивица Дачић, предсједник Социјалистичке партије Србије, недавно је захтијевао од Милорада Додика, лидера СНСД-а, да смијени Горана Селака, народног посланика СП-а, са позиције директора КПЗ Бањалука.

Република Српска 14.10.2019 | 15:52
Шта је Дачић тражио од Додика?
Разлог Дачићевог захтјева лежи у тешком сукобу који букти унутар Социјаличке партије у РС, гдје Селак, по налогу Додика, покушава да смијени Ђокића са лидерске позиције. Додик је напао СП, као што је, након лањских октобарских избора, демолирао ДНС, који је тренутно наводно "обуставили дјеловање у коалицији", што је трагикомична дефиниција страха крхотина странке Марка Павића.



Дачић је подржао Ђокића, а Додику поручио да Селака уклони са позиције директора КПЗ до његовог (Дачићевог) доласка у Бањалуку.

Међутим, Додик је наставио са подршком “Основцу” Селаку, који је дубоко инволвиран у бројне криминалне радње и наставља са њима. Додик не одустаје од смјене Ђокића, прво са позиције министра енергетике, а потом и са лидерског мјеста у СП-у. Додик је Селака посјетио у кафанчури “Судница”, што само по себи свједочи о “политичком” нивоу обојице.



Чак су се и усликали, заједно са Слободаном Станаревићем, начелником Одјељења за просторно уређење Града Бањалука, који је инволвиран у Селакове преваре са земљиштем у близини “Инцела”. Већ сам писао о томе, а Селак и Фамилија требало би да зараде, нелегално, пет милиона КМ на отетом плацу, гдје се гради стамбено-пословни објекат од 20.000 м2.

Колико је дубок сукоб Ђокића и Селака свједочи и податак да на друштвеним мрежама Градског одбора социјалиста Бањалуке није објављена слика лидера те странке са Владимиром Путином, предсједником Русије. (Након сликања са Ђокићем, Путину је преостало да се још једино слика са Душанком Душом Мајкић и пар начелника општинских одјељења).



Ђокић, познат и као Бакимгембој, сликао се са Путином, 02.10. ове године, на форуму “Руска енергетска седмица 2019”. Сликање му је “средио” Дачић. Након Путина, Ђокић се сликао и са Дачићем, 08.10.2019., који га је тада јавно подржао на позицији предсједника СП-а.



Међутим, Селак, који је предсједник социјалиста Бањалуке, наредио је да се фотографија Путина и Ђокића, на којој се рукују, не објави на званичним страницама Градског одбора, као ни слика Дачића и Бакингембоја.

Потом је Селак, који као лакеј воли да отвара врата аутомобила Додику, са нареченим средио сликање у кафанчури “Судница”, јер за Селака је Додик раван Путину. Заиста је зачуђујуће да се на слици нису нашли и бројни криминалци који су уз Селака, а који пријете свим оним што критикују “Основца”. Можда зато што се кафана не зове “Робија”?!

Истина, ништа мањи криминалац од Селака није ни Бакингембој Ђокић, против којем је надлежном тужилштву поднеђена кривична пријава за малверзације са концесијом датом ТЕ Станари.



“Увидом у уписник којег води Посебно одјељење тужилаштва утврђено је да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске дана 25.01.2019. године доставило овом тужилаштву Извјештај о предузетим мјерама и радњама које се односе на изузимање релевантне предметне документације, а у вези са пословањем ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари д.о.о. Станари.

Овај предмет још увијек се налази у фази провјера, односно прикупљања информација и потребних обавјештења”, одговорили су ми из Посебног одјељења Републичког тужилаштва којим командује Миодраг Бајић, 11.09. ове године.

Додикова отворена подршка Селаку, што јесте долазак у Селаков бирцуз, није само охрабрење да скине Ђокићу “главу”; Уједно је и подршка криминалцима, које шеф БЛ одбора СП-а контролише, да наставе да јуришају на све оне који критикују “Основца” и у то нема никакве дилеме.

Такође показује/доказује да је Селак тешко уздрман и да му је неопходна сва могућа помоћ. Ако треба и за најпрљавије и најгнусније акте.

Селак не зна да је Дачић тражио од Додика његову необразовану “главицу”, а Додик, који има намјеру да преко “Основца” преузме и СП, наставља са тим покушајима!

Да би Селака мотивисао да Ђокића детронира, Додик му је, како сам већ писао, обећао позицију Драгана Лукача, шефа бескрупулозне Хунте, која хара Републиком Српском.

(Нема дилеме да Лукача теба смијенити, али и да на његово мјесто треба довести неког нормалног.)



Селак је прихватио понуду и јурнуо на Ђокића, али ни Бакингембој није без снаге унутар социјалиста. Селака је за Лукачеву позицију кандидовао Вељко Вукелић, премијер у сјенци; Додиков кум који управља бројним ресурсима у РС, иако нема ни држављанство БиХ. Радован Килави Вишковић је тек Кловн који, за разлику од Вукелића, не управља ничим.

Вукелић је познат по томе што је уништио све што је очима видио, а већ годинама уништава бројне ресурсе Републике Српске. Вукелић је матори удбаш, из категорије "Најмрачније и најпрљавије Подземље које не преза ни од ликвидација".



Једна од најоданијих Вукелићевих марионета у РС јесте Милимир Говедарица, Републички правобранилац. Милимир Говедарица, познат и као “Миш Мекињаш”, потпуно је некомпетентан за тај посао, јер нема појма шта би уопште требало да ради сем оног што му Вукелић нареди.



И Селак је Вукелићев слуга, а недавно су у Инђији, гдје Вукелић иначе живи и гдје му на руке доносе “кеш” од изнуда, разговарали о томе како ће Селак управљати МУП-ом, након што га преузме. И коме треба да се скине “глава”!

Све наведено свједочи да Селак није баш велике памети, што би рекао народ, јер Додик не смије смијенити Лукача, а и када би се усудио да то учини, на његово мјесто би довео неког из СНСД-а, а не полуписменог фалсификатора.



 Сукоб у СП-у ће се наставити, а Дачић чека врло стрпљиво да Додик изврши издато му наређење, док Додик и даље стрпљиво цијепа социјалисте.

хттпс://слободанвасковиц.блогспот.цом

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Мирослав

14.10.2019 14:03

Од локала за рушење гради се тврди објекат а и мало се улица поправила е политико курво, само свевишњег молим да рата небуде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БУДАЛЕ

14.10.2019 14:39

Будале и један и други.

Name

Неутралац

14.10.2019 17:18

Пуна им уста како се нико немјеса у унутарње послове БиХ .

Name

Молим

14.10.2019 19:05

Селак је за Докица господин. А тај Дациц, полтронциц це некоме наредивати у РС. Боље да цува своју позицију у Србији.

Name

Днк

14.10.2019 19:45

За разлику од Вучића који Дачића и остале своје партнере цијени и поштује коалиционе договоре, БАХАТИ МИЛЕ ДОДИК СВОЈЕ ПАРТНЕРЕ ХОЋЕ ДА УНИШТИ !ЧОВЈЕК БЕЗ КАРАКТЕРА !

Name

Одговорност???

14.10.2019 14:10

Ово је крљање без пардона! Бурле унистава све цега се дотакне са својим криминалним јатацима! Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ууу

14.10.2019 14:52

Па овај Селак је био најглупљи у основној школи. Све остало тата купио из кафане МГ која ради када ни једна друга не може. Сад праве нову кафану од милион марака. Сад полуписмени син др мр итд. Фуј јбт ову земљу

Name

Будо-кум

14.10.2019 16:07

и Будин син је такав, па располаже са 2 милиона КМ мјесечно у РУГИПП-Геодетској управи, сад је Мр. ускоро проф.др.ецц.

Name

Илија Т

14.10.2019 16:09

Породица Селак је увијек помагала многе порододице и појединце читав рат и послије рата. Ја сам живи примјер шта су ти људи урадили за мене када сам остао без свега што сам створио у животу. Хвала Милану и његовој породицу за све.

Name

кумић

14.10.2019 16:24

многи Додикови кадрови; кумови, рођаци.. су се отргли контроли, па незајажљиво грабе да би стигли главног. Такав је и кумче Станковић у Репуб. гео управи, који је ту управу сасвим присвојио и финасијски и кадровски.

Name

Бл

14.10.2019 17:30

Која злоба и пакост, тацно људи опрастају све сем успјеха. Ја Селака не познајем лицно али сам цуо да је јако коректам момак, да зели свима помоци и да му је и отац такав цовјек сто знаци да то носи из куце.

Name

Помоц

14.10.2019 18:00

Лијепо је то и људски од њих сто су помагали али какве то има везе са тим сто је Горан једва заврсио основну сколу, па трогодисњу угоститељску, а онда купио цетврти разред средње сколе, факултет, магистериј и докторат!?

Name

Ре

14.10.2019 22:27

Не бих ни о сколи поменутог јер га не познајем, знам да цовијек има подрску народа и гласаца сто нема везе са сколом имао је лицних 7000 гласова сто није за потцјењивање заиста, ником није забрањено да се бори кроз зивот. Ја лицно скидам капу цовјеку који је млад и успјесан у политици, свака цаст Селак само напријед увијек имас мој глас!!!

Name

брецало

14.10.2019 14:43

Дациц је тразијо од додика један хеликиптер

ОДГОВОРИТЕ
Name

земљишна мафија

14.10.2019 14:43

Земљу у Инцелу је укњижио Кум земљишне мафије у Геодетско-правној-РУГИПП, Деурић Алек у Груловић, обојица којим се суди због земље пољ. школе коју су укајтили Буди Станковићу, па их тамо држи на високим позицијама, са дир. Босиљком-Икебаном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

14.10.2019 15:23

Бице им пуна уста земље као и нама свима, нико није зивио 200 година.

Name

Ђека

14.10.2019 14:49

А јест неке ухватила паника. Не бојте се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

14.10.2019 16:10

Чуј кум из Индјије кадрује Владом,страшно!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

14.10.2019 16:43

Мислим да је досао крај, не могу ни напред ни назад. Ко презиви нека прица "било једном у некој земљи".!!!Да казем јел ово могуце, видим да јесте, али могу само једно да казем, никад неби био на њиховом мјесту. ЗАСТО?. Па зато сто имам мозак, морал, достојанство, људску одговорност, имам ИQ који ми не дозвољава да будем људска нула, вец разумна и одговорна особа и према себи и према друству и дрзави у којој зивим.!!!!!

Name

родјо

14.10.2019 16:22

Погледајте у задњих 100год колико пута се ратовало и стварана некаква дрзава. Свака од њих је дозивила крах.Засто и за кога су стваране?? Дали су нас увијек водили похлепи и проклети за власцу? Неспособни да својом главом размисљају па их преваре велике силе,тј само изговор. Теско народу који се уци на сопственим грескама и увијек исте прави.Јос кад цујем,наси имају ВИЗИЈУ. Како да не,све упропастити сто је људским зивотима плацено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

14.10.2019 16:27

Дјокицу и Павицу, напустите Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

14.10.2019 16:57

Напустили би они Додика али нису нигдје пристали.

Name

Родољуб

14.10.2019 17:02

висе ви и васе партије и странацка ухљебљења прооаст ниста висе нема средње класе оде ван

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

15.10.2019 11:35

па Неце и Тај Додик вечно , а и Баки живети ! и њихове че се свече једном угасити .

Name

Галеб

14.10.2019 22:05

Народе хватај усране мотке времеје да Тим ботовима и гнездо криминала звано РС Станес на крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

15.10.2019 17:24

Овај Дациц је стварно опасан као и брнабицка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАСМАНИЈАЦ

15.10.2019 20:16

Селак небитан лик. Свиме око њега, а и са њим, из сјене управљају удбаши Шотра и Билбија. И оног дебелог Зобеницу им послали из Београда. Бакингембој јесте криминалац, али ово је БАНДА.

ОДГОВОРИТЕ