Пријава против једног лица због преваре

Службеници Полицијске управе Бијељина доставили су надлежном тужилаштву извјештај о постојању основа сумње да је почињено кривично дјело ''Неовлаштено бављење одређеним занимањем'' у стицају са кривичним дјелом '' Превара'' против лица С. Л.

Република Српска 14.10.2019 | 13:16
Пријава против једног лица због преваре
Наиме, пријављени је без одговарајуће лиценце за грађење закључио уговор о градњи породичне куће са физичким лицем,гдје се обавезао да ће радове извести по грађевинским прописима, а све по систему '' кључ у руке'' којом приликом је узео аванс у износу од 10.800 евра. На овај начин, пријављени је обмануо лице да ће радове извести по уговору, а што исти није учинио.

Такође, пријављени је као одговорно лице у правном лицу закључио уговор о извођењу грађевинских радова са инвеститорима из Бијељине иако није имао одговарајућу лиценцу за градњу, да ће извести одређене грађевинске радове на станбеном простору за које је узео аванс у износу од 8.000 евра, а да радове није ни започео.

На горе описани начин лице С.Л.је инвеститоре довео у заблуду лажним приказивањем да ће радове извести у договореном року,чиме је он прибавио противправну имовинску корист од укупно 18.800 евра, а инвеститорима у наведеном износу причинио штету, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар