Попович о Трампу: Он је бесмислен, импотентан, кукавица!

Тренер Сан Антонија Грег Попович оштро је одговорио председнику Доналду Трампу пошто је први човек САД критковао њега и Стива Кера у вези Кине.

Кошарка 16.10.2019 | 15:17
Попович о Трампу: Он је бесмислен, импотентан, кукавица!
Све је ескалирало после познатог сукоба између НБА и Кине, када је Трамп замерио Керу и Поповичу да не говоре ништа лоше о Кини.

"Они ружно причају о САД, али када је реч о Кини, не говоре ништа лоше. Мислим да је то прилично тужно. Биће веома занимљиво шта ће бити даље", рекао је Трамп.

У почетку, Попович није имао намеру да уопште одговара на прозивку Трампа, али је сада, уочи пријатељске утакмице са Њу Орлеансом ипак решио да се огласи.

"Понекад, све то звучи орвеловски. Помислите на тренутак, побогу, па где ја то живим? Када наш председник стане поред тих лидера, када прича са њима и када видите како реагује, у поређењу са Адамом Силвером и његовим реакцијама... Поносан сам на то како је Адам Силвер реаговао, било је то сјајно", рекао је Попович.

Познато је да је Попович од раније жесток критичар америчког председника. Никада се не устеже да каже оно што стварно мисли.

"Све што сам рекао је поређење између принципа Адама Силвера и његове храбрости у ситуацији насупрот томе како наш председник реагује у друштву аутроритарних фигура. Неважно да ли се ради о Саудијској Арабији, Северној Кореји, Русији или Турској. У поређењу са Силвером, он је бесмислен, импотентан и кукавица је. Силвер је на другој страни стао уз нашу нацију и уз принципе", закључио је Попович.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар