Лига БиХ: Игокеа из "аутобуса" стартовала побједом!

Кошаркаши Игокее забиљежили су побједу у Вогошћи резултатом 66:73 (10:18, 21:13, 18:18, 17:24) на старту нове сезоне у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Кошарка 14.10.2019 | 10:51
Лига БиХ: Игокеа из "аутобуса" стартовала побједом!
Након суботњег пораза у Бару од Морнара у АБА лиги, Игокеа је у недјељу увече забиљежила побједу у првенству Босне и Херцеговине на гостовању у Вогошћи. 

Иако је меч почео са закашњењем због саобраћајне гужве у коју су упали кошаркаши Игокее, одлично су почели гости и практично из аутобуса у првом периоду стекли осам поена разлике ношени Далибором Илићем.

Међутим, у другој четвртини, домаћин је првенствено захваљујући капитену Муји Туљковићу успио да се консолидује и стигне до изједначења прије одласка на одмор у полувремену (31:31).

"Игоси" су већим дијелом трећег квартала имали предност од пет-шест поена, али је Вогошћа чврсто држала прикључак, па се у одлучујућих 10 минута ушло са неријешеним резултатом 49:49.

Ипак, изабраници Александра Трифуновића, које у његовом одсуству води помоћник Марко Бараћ нису дозволили изненађење у посљедњој четвртини, иако се до самог краја водила веома изједначена борба.

Игокеа је тројком Срђана Кочића и погоцима с линије слободних бацања Далибора Илића стигла до "плус четири" у посљендњих 30-ак секунди (66:70), а онда искусно тројком Кинана Еванса у финишу овјерила прву побједу у новој сезони шампионата БиХ.

Најефикаснији код Александровчана био је Далибор Илић са 21 кошем, добру подршку имао је у Кинану Евансу (14), док су у вогошћанском табору тројица играча имала двоцифрен кошгетерски учинак - Харис Гењац (15), Мујо Туљковић (12) и Енсар Ћатић (10).

Раније су одигране и остале утакмице првог кола првенства БиХ, а побједе су уписале и екипе Младости из Мркоњић Града, Братунца и Какња, као и Леотара односно актуелног шампиона Широког.

Мркоњићани су савладали Слободу резултатом 98:90, иако су Тузлаци одавно почели сезону наступима у регионалној Другој АБА лиги.

Најбољи појединци у табору Младости били су Стефан Мијовић са 16 поена, а двоцифрени учинак имали су Драган Ђурановић (12), Алдин Муфизовић и Алекса Бировљев са једним кошем мање.

Код Слободе најефикаснији је био Владимир Томашевић са 17 погодака.

Захваљујући одличној партији Горана Вучевића, који је постигао 23 поена, Братунац је савладао Промо у Доњем Вакуфу (74:85), док је Какањ савладао Чапљину (82:75) на крилима добре партије Хариса Ћуревца, који је забиљежио 21 погодак.

Код гостију из Чапљине прво име утакмице био је Милан Лужаић са 22 коша.

Широки је одбрану титуле првака започео побједом над херцеговачким ривалом Зрињским у Мостару (83:98), а до тријумфа екипу са "Пецаре" носио је Матео Чолак са 21 поеном, док је три више у пораженим "племићима" укњижио Крсто Бјелица.

Сарајевски Спарси су с друге стране изгубили од Леотара у Требињу (74:65) захваљујући Марку Рикалу, који је убацио 23 поена. Најбољи код Сарајлија био је Адин Врабац са 15 погодака.

Лига БиХ, прво коло:

Вогошћа - Игокеа 66:73
Какањ - Чапљина 82:75
Младост МГ - Слобода 98:90
Промо - Братунац 74:85

Субота

Зрињски - Широки Бријег 83:98
Леотар - Спарс 74:65

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар