Директору турнира у Бечу смета...

. . . егзибиција Новака и Рафе у истој недељи! Организатор турнира у Бечу Едвин Вајндорфер сматра да није у реду да најбољи играчи света, Новак Ђоковић и Рафаел Надал играју егзибициони меч 24. октобра.

Тенис 14.10.2019 | 16:33
Директору турнира у Бечу смета...
Меч двојице тенисера игра се у Казахстану исте недеље када се игра турниру у Бечу као ни нешто северније, у Базелу у Швајцарској.

Збод одлуке да не игра у Бечу или Базелу Ђоковић неће имати прилике да евентуалним тријумфом на неком од тих турнира себи да шансу да буде први на крају сезоне.

Међутим, то је Новакова одлука и очигледно верује да ће му егзибиција у Казахстану бити довољна провера уочи наступа на Мастерсу у Паризу и касније на АТП тур финалу у Лондону.

"Тако нешто је раније одобрио Крис Кермод јер према правилима, током одржавања АТП турнира, не могу се организовати егзибициони мечеви. Морамо да поштујемо ту одлуку, мада не мислим да је добро да имамо егзибиције током трајања турнира", каже Вајндорфер.

Он је додао и ово:

"Играчи су чланови АТП. Постоји период по завршетку сезоне, по завршетку АТП финала и свако има прилику да игра у том периоду".

Вајндорфер је такође организатор WТА турнира у Берлину као и АТП турнира у Мајорци, такође је и директор Мерцедес купа у Штутгарту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар