ЕП: Србија - тим за Литванију...

Радоњић с левог на десно крило, Гобељић и Стефан Митровић од првог минута. . .  Тумбаковић изводи најјаче што има!

Фудбал 13.10.2019 | 22:25
ЕП: Србија - тим за Литванију...
Утакмица против Парагваја (1:0) је искоришћена као тест да се испробају и неки момци који се до сада нису наиграли у дресу репрезентације. Меч против Литваније, пак, нешто је сасвим друго и игра се за бодове, колико год да они не вреде много за Орлове у овом тренутку.

Селектор Љубиша Тумбаковић је одлучио и то најавио на конференцији за медије, да ће сусрет са Литванијом играти са најбољим могућим тимом који му је на располагању, јер је циљ да се добије утакмица. Да се овери треће место у групи, па ако се шанса за друго каквим чудом укаже...

"Морамо први да урадимо оно што је до нас, да побеђујемо, да бисмо могли да верујемо у чуда. А, чуда у фудбалу се дешавају", рекао је Тумбаковић дан уочи меча у Вилњусу.

То значи да ће се пред гол вратити Марко Дмитровић, који се усталио као нова "јединица" српске селекције. Иако је Предраг Рајковић одлично одрадио посао против Парагваја и сачувао мрежу нетакнутом, на гол ће се вратити голман Еибара.

Највећа је енигма позиција десног бека, али највеће су шансе да шансу овог пута добије Марко Гобељић. Против Луксембурга се повредио у последњем тренутку, у Крушевцу је прилику добио Немања Милетић, а сада би требало дефанзивац Звезде да добије шансу. На позицијама штопера биће Стефан Митровић и Никола Миленковић, који није могао у Крушевцу да игра против Парагваја, па је принудно на његово место ускочио Александар Коларов. Капитен се сада враћа на позицију левог бека.

Тандем испред одбране чиниће Лука Миливојевић, који се усталио у екипи од повратка из "изгнанства" и уз њега Немања Максимовић, момак који одушевљава све у табору репрезентације способношћу да покрије цео терен, у одбрани и нападу.

По левом крилу играће Филип Костић, један од играча у које Тумбаковић има највише поверења, по десном би требало да буде Немања Радоњић, којег нови селектор упорно "види" на том боку, иако је брзоноги нападач углавном до сада дејствовао са леве стране, па контраногом улазио у средину терена. Тумбаковић има другачију визију, а против Луксембурга се показала исправном, јер је Радоњић постигао првенац у дресу репрезентације и имао још неколико добрих прилика.

У средини, као главни организатор игре, поново ће бити Адем Љајић, чије ће главно задужење бити да "смисли" акције које би се завршиле створеном шансом за Александра Митровића. А, најбољи српски нападач их у последње време - не промашује.

СРБИЈА (4-2-3-1): Дмитровић - Гобељић, Миленковић, С. Митровић, Коларов - Миливојевић, Максимовић - Радоњић, Љајић, Костић - А.Митровић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Види

14.10.2019 15:43

не игра ЛУКА ЈОВИЦ ! Срамота и брука. Циркус се наставља.

ОДГОВОРИТЕ