Ћурчић, Стојковић и Николић стали у Живковићеву заштиту!

Није добро, али не сме да се преда! Српски тренери и капитен Партизана говорили о разлозима зашто Андрије Живковића нема на терену. . .

Фудбал 14.10.2019 | 15:36
Ћурчић, Стојковић и Николић стали у Живковићеву заштиту!
Фудбалски живот Андрије Живковиће протеклих седмица је у минус фази. Редовно тренира, али угледни португалски лист О Жого тврди да српског везисту тек чекају тешки дани пошто ће “тешко моћи да добије минуте и у Купу“.

Живковић и даље чека своје прве минуте у дресу Бенфике, а поменути извор тврди да га тренер Бруно Лаге потпуно скрајнуо и не види га у плановима за ову сезону. У тексту се чак помиње да је Бенфика Живковићу досад искеширала око 740.000 евра на име плате, иако га није користила ни секунд на терену. Живковић још није добио место ни у протоколу, а код претходника Руија Виторије прошле сезоне добио је око 279 минута, подељених у десет утакмица. Само три пута био је стартер.

У одбрану младог офанзивца стали су тренери с којима је имао добру сарадњу – Радован Ћурчић и Марко Николић.

“Ситуација није добра за њега. Он је јако добар играч и мора да почне да размишља о томе шта је најбоље за њега. Има велики таленат“, изјавио је Ћурчић за О Жого.

Марко Николић је са Живковићем радио у Партизану, тако да јако добро зна о каквом се играчу ради.

“Живковић пролази кроз један од оних момената када нема простор у тиму и то није добро. У великим клубовима конкуренција је увек велика, а место у тиму можете да изгубите због лоше форме или тактичких разлога“, каже Николић и наставља:

“То што га нема на терену толико дуго није добра ствар. Ни за Србију, ни за Бенфику. Засад може да се каже да је прихватљиво, али ако не буде добио шансу у блиској будућности, мораће да се пронађе заједничко решење“.

Николић је поручио Живковићу да не сме да се преда и да мора да се бори даље...

“Мора да се бори за сваки минут на терену. Било у Бенфики или неком другом клубу“.

Своје мишљење о Живковићевом проблему дао је и Партизанов капитен Владимир Стојковић.

“Играчи понекад морају да прођу дугачак пут како би се изборили за себе. Понекад морате да будете стрпљиви и по неколико месеци. Не сме да одустане, већ да ради како би добио шансу и показао свима у Бенфики да заслужује да игра“.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар