Интеров план за љето је Геце, Ракитић можда већ на зиму!

Неразури имају идеју како би и где да појачају редове.

Фудбал 14.10.2019 | 14:58
Интеров план за љето је Геце, Ракитић можда већ на зиму!
Интеров лагани успон под командом Антонија Контеа и Бепеа Мароте вратио је оптимизам међу навијаче, који верују да би у најскоријој будућности могло да се стане на пут Јувентусовој суровој доминацији италијанским фудбалом. Да би се Стара дама заиста и скинула с трона, Интер ће ипак морати да уложи још средстава, а листа жеља постоји... 

Као две идеје у наредном периоду, по једна на зиму и лето, помињу се добро познати ликови - Иван Ракитић и Марио Геце. 

Шпански медији се последњих дана поново фокусирају на будућност хрватског репрезентативца и његове наредне кораке. Каталонски Спорт тврди да је Ракитић дефинитивно много ближи томе да Барселону напусти на лето, него да комплетира своју шесту сезону на стадиону Камп Ноу. Разлози његовог потенцијалног напуштања Барселоне су, како се наводи, мотивисани спортским и економским елементима.

Ракитић је и летос био надомак одласка, али је на крају ипак изабрао опцију да остане и бори се за место у тиму уз застрашујућу конкуренцију. Управо се као једна од могућих дестинација помињао Интер, али Неразури нису имали намеру да изађу у сусрет Барселони и искеширају 40.000.000 евра. Помињали су се ПСЖ и Манчестер јунајтед, али су обе стране на крају ипак одустале од искусног Хрвата, иако је француски шампион нудио плату од чак 10.000.000 евра годишње.

Човек који је одиграо готово 90 одсто утакмица у три сезоне сарадње с Луисом Енрикеом и две под командом Ернеста Валвердеа (268/299), сада је ипак остао у сенци саиграча. Био је укључен у шест од десет утакмица, само једном као стартер, а скупио је тек 187 од могућих 900 минута! Податак који јасно показује да Ракитић у овом тренутку није есенцијални део Барселониног тима, пошто је Френки де Јонг показао да и те како заслужује своје место у стартних једанаест, док се Артур Мело такође добро снашао.

С економске стране Барселони би ова зима могла да буде идеална за Ракитићеву продају. Хрват има активан уговор до јуна 2021, мада је већ сада јасно да је реалније да се његов одлазак догоди на лето. То, међутим, неће спречити Бепеа Мароту и његове сараднике да још једном опипају пулс колега из Каталоније и покушају да извуку добар трансфер. Због свега што се тренутно дешава у спортском животу Ивана Ракитића, трансфер би могао да се догоди већ на зиму. Како у марту пуни 32 године, покушаће да се избори за још један велики и дугорочни уговор, а управо такав му Интер спрема. Мада, не треба заборавити да је Немања Матић и даље једна од мета и да српског аса Антонио Конте изузетно поштује.

Што се Марија Гецеа тиче, ситуација је донекле јасна. Хероју финала Мундијала 2014. уговор с Дортмундом истиче на лето, а како у клубу не постоји јасна идеја да се исти продужи, Геце ће већ на зиму бити слободан да самостално бира нови ангажман. Марота је, подсетимо, мајстор за ангажовање играча пред истеком уговора, што је систем који је успоставио још у Јувентусу и с којим је Стару даму довео у ситуацију да влада Серијом А већ осам година.

Једина тачка „пуцања“ могла би да буде висина Гецеовог уговора. Он у Дортмунду кешира чак 10.000.000 евра на годишњем нивоу, што је новац који Интер у овом тренутку не може да понуди. Али, ако би се Немац определио да смањи своја очекивања, до сарадње би врло лако могло да дође. Немачки Билд тврди да је Марота већ ступио у контакт с људима из Дортмунда, али да никакве званичне понуде досад није било.

Не значи да неће...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар