Велики дан Марија Накића!

Његова прва тројка за Реал Мадрид! Момак рођен у Београду 2001. дуго ће памтити овај 13. октобар.

Кошарка 14.10.2019 | 08:19
Велики дан Марија Накића!
Прошлог пролећа, супер-талентовани Марио Накић дочекао је да заигра за Реал Мадрид у родном Београду. Тада је то био јуниорски састав и завршни турнир Евролиге, а овог викенда он је дебитовао за сениорски тим "краљевског клуба".

У утакмици АЦБ лиге против Фуенлабраде, Накић је на терену провео 14 минута и за то време убацио три поена, погођеном тројком.

Син Ива Накића, некадашњег кошаркаша Партизана, Цибоне и других тимова, одавно је најављен као веома перспективан играч, а пре неколико месеци водила се гласна прича о томе за коју ће репрезентацију наступити.

С обзиром на то да због оца може да наступа за Хрватску, а због мајке за Србију, у оба савеза су изразили наду да ће га "добити", с тим да је селектор Хрвата Вељко Мршић наговестио да је Накић јуниор ипак ближи одлуци да игра за "орлове".

Ипак, то питање још није на дневном реду, већ је младом крилном играчу (202 центиметара) сигурно приоритет да се покаже и докаже у својој првој сениорској години.

Млади и талентовани кошаркаш мадридског Реала, Марио Накић, јуче ујутро је у матине дербију против Фуенлабраде уписао прве минуте у новој такмичарској сезони. Краљевићи су јутрос дошли до нове победу у АЦБ лиги резултатом 89:64, а Накић је на свом конту завршио са три поена.

Од Накића се у предстојећим сезонама доста очекује у екипи Реала, па је некако очекивано да га Пабло Ласо уведе у ритам кроз релативно „лакше“ утакмице у националном шампионату. Данас, у лаганој победи против Фуенлабраде, Накић је на терену провео чак 14 минута.

Марио је тек недавно напунио 18 година, пошто је рођен у јуну 2001. године у Београду. Син је чувеног хрватског кошаркаша, Ива Накића, а као млад је отишао у Шпанију, у академију Реал Мадрида. Још увек се не зна за коју ће репрезентацију наступати овај веома талентовани кошаркаш, иако се о томе овога лета по први пут озбиљније причало.

Накић је данас два пута шутнуо за три поена и једном је погодио. То су му били једини поени на читавом мечу, али је уз то додао три асистенције и меч је завршио са пет индексних поена. Он, иначе, може да сасвим добро да покрива позиције плејмејкера, бека и крила.

Тренер Реал Мадрида, Пабло Ласо, био је веома задовољан Накићевим издањем данас и истиче да ће бити потребно времена да се додатно прилагоди екипи.

За сада су сви задовољни, па и тренер Реала Пабло Ласо.

"Ово је његова прва сезона у 'А' тиму и она мора бити тешка, али и велика лекција. Мислим да Марио то разуме. Заиста сам задовољан његовим доприносом и мислим да може да још много напредује", изјавио је шпански стручњак после убедљве недељне победе свог тима (89:64).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар