Роби: Ако кренем, морам све редом да хвалим!

"Ако кренем појединачно, морао бих све редом да хвалим, али мислим да су сви одиграли одлично. Везни ред је био добар, а онда све функционише“, рекао је Роберт Просинечки послије побједе "змајева“ против Финске.

Фудбал 13.10.2019 | 14:58
Роби: Ако кренем, морам све редом да хвалим!
Готово "отписана“ репрезентација БИХ вратила се у игру за пласман на ЕУРО 2020 кроз квалификације убједљивом побједом против Финске 4:1.

Осим доброг резултата виђена је и добра игра, можда и најбоља под вођством Роберта Просинечког, па је селектор бх. тима био врло задовољан.

"Одиграли смо једну јако добру утакмицу, мислим да смо у свим аспектима били бољи од Финске, тркачки смо били изванредни. Направили смо лијеп резултат, имали смо неке шансе још, али мислим да смо у глобалу били бољи. Морамо се спремати за даље, сутра путујемо, играмо са Грчком. Има још неке шансе да одемо директно на ЕП. Ово је било добро јако“, рекао је Просинечки.

"Видјећемо да ли су сви здрави, како смо физички. Имамо неке ударце и видјећемо вечерас и сутра, па ћемо одлучити ко наступа у Грчкој. Момци су одиграли добро и ако будемо тако трчали у Грчкој, држали лопту цијело вријеме, онда БиХ може бити опасна свакоме", поручио је селектор БИХ.

На питање да ли су Квржић и Хајровић "нова крв" потребна бх. тиму, Просинечки је рекао да не може хвалити појединачно играче те да су сви добро одиграли.

"Сигурно да смо добилли доста са Квржићем. Изет је дао допринос велики, одиграо је добру утакмицу. Морао бих онда све почети хвалити, али мислим да су сви стварно одиграли одлично. Везни ред нам је био добар, одмах онда све функционира. Ми немамо избора. Сваку утакмицу идемо на побједу, тако смо ишли данас, тако ћемо и у Грчкој ићи. Имамо свјеже крви која може помоћи у свему. Вјерујем да ће момци дати све и у Грчкој. Како год да причају да не игра први тим, сигурно да ће све дати да побиједе. Имају и Грци понос. Могли смо имати проблеме у контри или полуконтри, рачунали смо на брже играче. Имали смо и боље утакмице од Грчке, гдје смо играли прво полувријеме добро. Друго полувријеме, пенал и искључење Пјанића, и тада смо пали. Сада нисмо имали ништа такво, били смо спремни. Финци имају свој квалитет, али данас смо погодили са свиме. И Грци ће се хтјети доказати. Ми морамо бити као данас да би успјели", рекао је Просинечки.

Он је додао да је Един Вишћа добио ударац у леђа, због чега је упитан за дуел у Грчкој.

"Вишћа је добио ударац у леђа и видјећемо како ће бити у наредних пар дана. Вјероватно ће хтјети ићи, али пробаћемо да га опоравимо", рекао је Просинечки

На питање новинара о жељеном исходу сусрета Финска - Јерменија рекао је: "Имамо три кола до краја. Јерменија види своје шансе, послије овог пораза Финске они виде своју шансу да иду даље, то неће бити лака утакмица за Финце. Било би добро да буде неријешено у сусрету Финске и Јерменије."

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар