Плакала је због пораза од Осаке, а сада...

. . . улази у Топ 100 и бори се за титулу! Петнаестогодишња Американка постала је најмлађи финалиста једног WТА турнира још од 2004. године.

Тенис 13.10.2019 | 14:01
Плакала је због пораза од Осаке, а сада...
Коко Гоф скренула је пажњу на себе пласманом у осмину финала Вимблдона, затим је на УС опену остварила две победе, па у трећем колу изгубила 6:3, 6:0 од Наоми Осаке и у сузама напустила терен.

Био је то тежак ударац за девојчицу која је у марту напунила 15 година и по томе би требало да се још такмичи са јуниорима.

Гоф од тог 1. септембра није играла турнире све до ове недеље, када је одлучила да окуша срећу у Линцу, а онда се окрене квалификацијама у Луксембургу.

Међутим, други део плана јој је пао у воду, јер на те квалификације неће стићи. Разлог је то што ће у недељу, против Летонке Јелене Остапенко, играти у свом првом WТА финалу!

Коко Гоф савладала је Андреу Петковић резултатом 6:4, 6:4 и постала најмлађи финалиста WТА турнира откако је Никол Вајдишова 2004. дошла до трофеја у Ташкенту.

"Ово је нереално, моје прво финале! Линц ће од сада бити посебно место за мене. Имала сам много среће", рекла је Американка, која је у другом колу квалификација изгубила од Тамаре Корпач, па ушла у главни жреб као "лаки лузер".

У полуфиналу против Петковић спасила је девет од 10 брејк лопти, укључујући три у последњем гему.

Гоф је у Линц дошла као 110. тенисерка света, а сада ће у најгорем случају напредовати до 80. позиције.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар