Тринкијери: Честитам Приморској, били смо најлошији до сада!

Тренер Партизана критиковао је приступ и игру својих изабраника у поразу од првака Словеније.

Кошарка 13.10.2019 | 13:23
Тринкијери: Честитам Приморској, били смо најлошији до сада!
Готово ништа у игри Партизана није функционисало на гостовању Приморској. Имали су црно-бели солидну одбрану крајем прве и почетком друге четвртине, али то је било све.

Приморска их је надскакала, била борбенија и организованија, знала шта жели и пратила зацртани план тренера Јурице Големца.

На другој страни, црно-бели су ове сезоне већ превише пута успели да преброде периоде лоше игре у једној утакмици. Вероватно су мислили да ће тако бити и у Коперу, али пролетошњи шампион АБА 2 лиге и актуелни словеначки носилац "дупле круне", није се дао тако лако пореметити и поколебати.

Приморска је у два наврата имала 18 поена предности и у мечу 2. кола регионалног такмичења славила резултатом 68:56.

"Били су бољи у свим аспектима игре - концентрацији, одбрани, нападу... Ми смо имали јако лош приступ утакмици. Кошарка захтева концентрацију, без концентрације је јако тешко играти, а ми смо данас били без ње", рекао је Андреа Тринкијери на прес конференцији.

Црно-бели су добрим делом меча били на мање од 30 одсто погођених шутева из игре, завршили су на 34,5 одсто. Изгубљених лопти било је двоструко више него асистенција.

"Нисмо ништа погодили, имали смо укупно седам асистенција, наши плејмејкери - нула. Мислим да је јако тешко играти у тим околностима. Ово је била до сада сигурно најлошија наша утакмица, били смо јако лоши у свему", признао је италијански стручњак.

Тринкијерију остаје да са својим стручним штабом брзо обави анализу пораза и проба да раздрма тим до уторка, када је на програму меч 3. кола Еврокупа, против Ритаса у Виљнусу.

У питању је традиционално тешко гостовање за Партизан, као и оно у Бару, које је на програму идуће суботе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар