Прва лига РС: Крупа гази, изненађење у Брчком!

Сигуран тријумф водеће екипе Прве лиге Републике Српске, која је након 10. кола повећала предност на челу табеле.

Фудбал 13.10.2019 | 13:04
Прва лига РС: Крупа гази, изненађење у Брчком!
Фудбалери Крупе забиљежили су нову, осму побједу у Првој лиги Републике Српске и с обзиром да је Рудар Приједор направио велики кикс у 10. колу, повећали предност на челу табеле на пет бодова.

Лидер првенства Српске славио је у Бањалуци против Жељезничара 3:1, а све је било ријешено у првих 45 минута, када су гости постигли сва три своја гола.

Већ у шестом минуту, мрежу домаћих затресао је Јово Лукић, да би на истеку пола сата игре на 2:0 повисио Марко Голубовић. Никола Мандић пред сами одлазак на одмор постигао је и трећи гол и већ тада било је јасно да ће бодови отићи у Крупу на Врбасу.

Све што су домаћи успјели да ураде у наставку је почасни погодак, који је постигао Игор Кузмановић из пенала 10 минута прије краја меча.

Приједорчани су у овом колу гостовали посљедњепласираном Јединству, а Брчаци су одољели и у дуелу са фаворизованим противником одиграли меч без голова, 0:0.

Мреже се нису тресле ни у дуелу Славије и Подриња, иако су гости из Јање посљедњих петнаестак минута одиграли са играчем мање, због искључења Јована Зарића.

Једини домаћи тријумф у офом колу уписали су фудбалери Козаре против Алфа Модриче. Послије 0:0 у првом полувремену, гледаоци су у наставку видјели три гола.

Драшко Лолић у 60. минуту довео је домаћина у вођство, да би Јоцо Стокић са "бијеле тачке" десетак минута прије краја сусрета донио гостима из Модриче егал. Претходно је у свом шеснаестерцу руком играо Амир Кукавица.

Ипак, да бодови остану у Градишци, три минута касније побринуо се искусни Борис Распудић, па су Модричани и након десетог кола без бодова у гостима.

ПРВА ЛИГА РС - 10. КОЛО:

Козара - Алфа Модрича 2:1 (0:0)
/Лолић 60, Распудић 84 - Стокић 81 пен/

Славија - Подриње 0:0

Јединство - Рудар Приједор 0:0

Жељезничар - Крупа 1:3 (0:3)
/Кузмановић 80 - Лукић 6, Голубовић 30, Мандић 45/

Слободна екипа: Текстилац

ТАБЕЛА: Крупа 25, Рудар Приједор 20, Козара 14, Алфа Модрича 10, Славија 10, Подриње 9, Жељезничар 8, Текстилац (-1) 8, Јединство 7.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар