Мурињо: Роналдо је најбољи! Али, не Кристијано!

Португалац каже да је бразилски Роналдо најбољи играч којег је икада гледао.  Мурињо отворио дебату: Кристијано, Меси или Зуба Роналдо? Португалац сматра да је "прави" Роналдо по таленту испред најпопуларнијих играча данашњице. . .

Фудбал 13.10.2019 | 15:36
Мурињо: Роналдо је најбољи! Али, не Кристијано!
Жозе Мурињо је у богатој тренерској каријери радио са многим звездама светског фудбала. Један од највећих играча у историји, који је и даље активан, Кристијано Роналдо пуне три године слушао је идеје и захтеве "Специјалног".

Са можда најбољим фудбалером данашњице Лионелом Месијем није имао прилика да сарађује, али га је и те како упознао кроз дуеле које су водили Реал и Барселона.

Ипак, Мурињо тврди да њих двојица нису најбољи фудбалери које је гледао.

Португалац није има дилему када је правио избор. За њега је то Роналдо, али Луис Назарио да Лима!

"Повреде су убиле потенцијалну највећу каријеру, али нико није играо фудбал као бразилски Роналдо. По таленту се с њим не могу мерити ни Меси ни Кристијано", искрен је Мурињо.

Добро се чувени тренер сећа почетака Роналда.

"Наравно, Меси и Кристијано су 15 година у врху светског фудбала и то су каријере које ће неко тешко надмашити. Али… Роналдо је најталентованији играч којег сам видео. То како је он играо фудбал са само 19 година је невероватно", додао је Жозе Мурињо.

И када не ради, када је далеко од центра збивања, и када његова звезда полако почиње да тамни - или је то само привида, ко би смео да се зарекне да је заиста тако? - Жозе Мурињо привлачи пажњу медија једнако или чак више него неки од најактуелних тренера што нижу успехе.

Случајно или намерно (а пре ће бити ово друго) Португалац увек каже оно што је потребно како би усталасао јавност и светла камера и блицева усмерио на себе. Овога пута, давајући интервју за шпански Ас, Мурињо је рекао да Кристијано Роналдо и Лионел Меси нису најбољи играчи које је гледао у животу, чиме је озбиљно узнемрио млађу популацију заљубљеника у фудбал.

У исто време, потакао је оне старије на носталгију, јер је Роналда (Бразилца) "промовисао" у најбољег од свих које је имао прилику да види уживо...

"Ко је по мени најбољи? Повреде су уништиле потенцијалу највећу каријеру. Нико није играо фудбал као бразилски Роналдо, као Зуба. По таленту са њим не могу да се пореде ни Меси ни Роналдо", казао је Мурињо па образложио укратко:

"Наравно, Меси и Роналдо су 15 година у самом светском врху светског фудбала, то су каријере које ће тешко неко у будућности моћи да достигне, али Зуба је дефинитивно најталентованији играч ког сам видео у животу. То како је он играо са 19 година невероватно је".

Роналдо се повукао пре осам година, а Жозе Мурињо је имао прилику да сарађује са њим док је био помоћник Бобију Робсону у Барселони током 1996. и 1997. године. Зуба није постигао ни изблиза голова колико Меси и Кристијано, бројчано нема ни трофеја на њиховом нивоу, али оно што га издваја јесу две титуле светског првака са Бразилом (1994, додуше, није уписао ни минут) и два трофеја на Копа Америка.

Када говоримо о стилу и начину игре, то је већ ствар укуса... 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар