Шангај: Медведев у финалу против Зверева!

Нијансе одлучиле – Медведев елиминисао Циципаса за финале Шангаја! Руски тенисер Данил Медведев победио је Грка Стефаноса Циципаса у полуфиналу Мастерса у Шангају.  Медведев - Зверев, финале мастерса на какво се чекало две деценије! Први пут од Хамбурга 1999, на турниру овог ранга се догодило да обојица финалиста буду млађа од 24 године.  Зверев прихватио поклоне ривала за финале Шангаја.  Немачки тенисер Александер Зверев отишао је корак даље него прошле године на Мастерсу у Шангају и пласирао се у финале.

Тенис 13.10.2019 | 08:00
Шангај: Медведев у финалу против Зверева!
Медеведев је савладао две године млађег противника без изгубљеног сета, али после доста напетих сат и по тениса – 7:6(5), 7:5.

Рус се пласирао у 13. финале на АТП Туру у каријери где ће покушати да освоји четврту титулу ове сезоне, укупно седму, а другу на мастерсима.

Све до деветог гема првог сета виђен је изузетно уједначен дуел у којем су сервиси и добра игра са основне линије играча који су сервирали преовлађивали.

Тада је први припретио Циципас и дошао до три везане брејк лопте, али ниједну није успео да искористи.

Дошло се до тај-брејка, где је поново све било уједначено, све до 5:5. Грк је тада попустио, направио две неизнуђене грешке, те изгубио први сет.

Видно незадовољни Циципас није добро ушао у други сет. Освојио је први гем, али у свом наредном изгубио сервис након што није искористио две гем лопте.

Добро је сервирао Стефанос до краја меча, али је подједнако неумољив био Рус, све до тренутка када је требало да победи. Циципас је тада поново, као у првом сету, дошао до три везане брејк лопте, али овога пута код друге сачекао грешку противника и изједначио на 5:5.

Ипак, иако је одлично одиграо претходни гем, у наредном је поново попустио. Медведев је лако дошао до брејка грешкама противника и гем касније са нулом освојио последњи гем.

Зверев прихватио поклоне ривала за финале Шангаја. Немачки тенисер Александер Зверев отишао је корак даље него прошле године на Мастерсу у Шангају и пласирао се у финале.

Зверев је победио Италијана Матеа Беретинија са 2-0 у сетовима, после нешто више од сат времена игре – 6:3, 6:4.

Тенисеру пореклом из Русије ово је треће финале ове године, након пораза у Акапулку и тријумфа у Женеви.

Зверев је феноменално сервирао, погодио 11 асева наспрам једне дупле, те заслужено славио пласман у финале без да је допустио ривалу брејк прилику.

Беретини је доста стегнуто ушао у меч. Форхенд, његово иначе најјаче оружје, му није функциониса, а када је изгубио сервис тај ударац му је заказао чак три пута у гему.

Феноменалним процентом освојених поена на сервису Зверев је лако дошао до првог сета, а исти ниво почетног ударца одржао у другом.

У наставку и Беретини је играо нешто опуштеније, чешче погађао први сервис и добро се држао, све до деветог гема.

Зверев је дошао до три брејк лопте, које је Италијан спасао, али код четврте поново погрешио из једног лаког волеја и изгубио одлучујући сервис гем.

Саша ће се у финалу за трофеј у Шангају борити са Русом Данилом Медведевим, који је претходно савладао Стефаноса Циципаса.

Зверев је остварио победу у сва четири претходна дуела са годину дана старијим противником. Он ће се борити за 12. трофеј у каријери, а Медведев за седми.

Рус Данил Медведев и његов сународник са немачким пасошем, Александар Зверев играће за трофеј на турниру "Мастерс 1000" серије у Шангају!

Њихов окршај заказан је за недељу од 10.30 часова по средњеевропском времену.

Сјајни Медведев је потврдио да је нерешива енигма за перспективног Грка Стефаноса Циципаса, ког је савладао резултатом 7:6 (7:5), 7:5 и у међусобном билансу поправио скор на 5:0!

Зверев је у другом полуфиналу потврдио добру форму убедљивом победом над Матеом Беретинијем - 6:3, 6:4.

Медведев (23) и Зверев (22) су најмлађи пар финалиста на једном мастерс турниру у последњих 20 година, прецизније, откако су се маја 1999. у Хамбургу састали тада 23-годишњи Чилеанац Марсело Риос и 21-годишњи Аргентинац Маријано Забалета.

Ваља истаћи да је Данилу Медведеву ово ШЕСТО узастопно финале у другој половини сезоне!

У августу је освојио мастерс у Синсинатију, а прошлог месеца турнир у Санкт Петербургу, док је у Вашингтону, на мастерсу у Монтреалу и на УС опену био поражени финалиста.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар