СДС тражи да се поштује закон о локалној управи

Конференција локалне самоуправе СДС тражи од Владе Републике Српске и Народне Скупштине Републике Српске да се поштује Закон о локалној самоуправи Републике Српске који је усвојен 2016. године.

Република Српска 12.10.2019 | 15:27
СДС тражи да се поштује закон о локалној управи
Конференција локалне самоуправе СДС (КОЛОС) даје пуну подршку начелнику општине Милану Миличевићу у борби за поштовање Закона о локалној самоуправи након одржаног референдума за опозив начелника који је спроведен прије чак седам мјесеци, у марту ове године.

Тражимо да се одмах, без одгађања, на дневни ред НС РС уврсти тачка распуштања Скупштине општине Теслић, односно захтијевамо да предсједник Владе Републике Српске престане обмањивати јавност и Народну Скупштину Републике Српске и да пошаље приједлог распуштања Скупштине општине Теслић у процедуру.

Такође, дајемо подршку начелнику општине Рудо Рату Рајаку у настојању да се у Народној Скупштини Републике Српске што прије донесе одлука о распуштању Скупштине општине Рудо због неуспјелог опозива начелника.

Конференција локалне самоуправе СДС тражи од Владе Републике Српске и Народне Скупштине Републике Српске да се поштује Закон о локалној самоуправи Републике Српске који је усвојен 2016.године.

Ако се не испоштује Закон о локалној самоуправи предлажемо да се он укине јер се селективно примјењује или да се измјени Глава XИИ овог Закона у којој су дефинисани услови распуштања скупштина општина/градова.

Тражимо да се у случају неуспјеха опозива начелника/градоначелника врши аутоматско распуштање скупштне општине/града без процедура у Влади Републике Српске и Народној Скупштини Републике Српске.

Конференција локалне самоуправе СДС (КОЛОС) је тијело Српске демократске странке које окупља начелнике, градоначелнике и предсједнике Скупштина градова/општина у којима је СДС на власти, саопштено је из СДС-а.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дадо

12.10.2019 14:49

Кад це те поцети дјеловати као опозиција? Па ста кога питате ако постоји закон који не крсите? Донеси одлуку и спроведи. Дјелујете стихијски. Имате милион опција, а не користите ниједну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

12.10.2019 20:50

Гдје вам је Мицо Мициц..."велики" цлан сдс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има има..

14.10.2019 08:50

Ено код Цицка..

Name

Јустик

14.10.2019 08:44

Није довољно казати само да се 'поштује закон'. Треба то мало подробније, да ли да се поштује 'дух' закона или 'слово' закона. Тако то веле у владајућој странци, тако то вели и газда, хазјајин, господар, прије свих. Дух или слово, дилема је. Прилог и нови допринос је то тумачењу права. Ваљало би допунити други дио чувене књиге/уџебеника Увод у право, гласовитог професора Р.Лукића (не овог садашњег репликанта на универзитету Еаст СА, већ оног прије, аутентичног, са БГ универзитета), И опрез. Чим неко наводи на дилему дух или слово, поледица је и лед, разводњавање, расплињавање, волунтаризам, импровизација, демагогија и блеф. Превара логично слиједи.

ОДГОВОРИТЕ