АБА: Партизан жели на 7/7, Приморска тражи освету!

Кошаркаши Партизана гостују Приморској у другом колу АБА лиге.  Незгодно гостовање - Партизан на испиту у Копру. . .  Приморска се ове сезоне показала као екипа против које није лако играти. Рашон Томас и даље ван строја.

Кошарка 12.10.2019 | 11:29
АБА: Партизан жели на 7/7, Приморска тражи освету!
Црно-бели ће покушати да упишу седму победу из исто толико мечева ове сезоне, после освајања АБА Суперкупа и уводних победа у Еврокупу и АБА.

Са друге стране, Приморска ће одиграти четврти меч против "вечитих" ривала из Србије у само шест утакмица.

Словеначки клуб је у Суперкупу победио Црвену звезду, а онда изгубио од Партизана, да би се нешто касније у првом колу АБА лиге састао са црвено-белима и доживео пораз.

У међувремену тим из Копера је остварио две победе у словеначком првенству.

Приморска је у Суперкупу показала да није наивна екипа, избацила је Звезду, али је од Партизана изгубила са 14 разлике. 

Партизан до сада има стопостотан учинак, туче све противнике редом, а данашњи му је врло добро познат. Играли су већ Партизан и Приморска на АБА Суперкупу у Загребу, а тада је Партизан био бољи у полуфиналу. Данас од 18 часова ће имати мало тежи посао јер игра у Копру.

До сада су црно-бели навикли да иду по гостовањима, па тако после уводног кола у Лакташима, тим Андрее Тринкијерија наставља са гостовањем Приморској, а имаће и још два у низу на Јадрану после Копра.

Приморска се у Загребу на АБА Суперкупу показала као незгодна екипа, Партизан је успео да добије међусобни окршај у полуфиналу, па после победе над Тофашом у Еврокупу сада црно-бели имају добру шансу да наставе са добрим партијама и низом победа.

Црно-бели немају пораз у сезони, а гостовање Приморској у Копру биће приличан изазов јер тим Јурице Големца врло неугодан, а предводе га Херис, Холт, Мариковић и Јагодић Куриџа. Приморска је у првом колу убедљиво поражена на гостовању Звезди, па је Партизан тако гледајући свакако фаворит на овом дуелу.

Добра ствар за Партизан је што је Новица Величковић против Игокее и Тофаша одиграо веома добро на позицији четири и успео је да надокнади неиграње Томаса.

"Приморска је и прошле сезоне и на почетку ове показала колико може да буде незгодан противник, нарочито на домаћем терену. Иако смо у Загребу играли са њима нимало лаку утакмицу, искрено очекујем да ће ова следећа бити још тежа. Ипак, ми знамо наш циљ и знамо да нас до њега можемо доћи само уз максималну борбу и чврсту игру", изјавио је Величковић.

Исто је учинио и Раде Загорац који је турском саставу убацио чак 26 поена, имао је индекс 35 и сада ћемо видети да ли може да настави у том ритму на новом судару са Приморском.

Тренер Партизана Андреа Тринкијери позива на опрез.

"Очекује нас тешка утакмица против ривала који није пуно мењао тим у односу на прошлу годину и који је добро уигран. Уосталом, видели смо и недавно, током Суперкупа, да је то екипа која је и те како способна да игра на високом нивоу и да је са наше стране потребно да будемо на максимуму током свих 40 минута. Верујем да ће утакмица бити интересантна за гледаоце", поручио је тренер црно-белих, Тринкијери.

Големац води екипу која је врло незгодна, снажна физички, може да направи свима проблем унутрашњом игром, скоковима, па Партизан мора да се пази ове утакмице која би могла да буде прави изазов.

“Партизан је најдоминантнија екипа на почетку сезоне  у АБА лиги, али и у Еврокупу. Партизан је фаворит на овом мечу, а ми ћемо дати све да их изненадимо. То можемо учинити само са правом енергијом. Зато позивам навијаче да нас подрже”, рекао је Големац пре утакмице.

Први задатак за Партизан биће како да се физички избори са противником и ту пре свега мислимо на снажне играче Приморске испод коша као што су Јагодић Куриџа и Жига Димец. Они су ту правили велике проблеме Звезди у победи у Загребу. Ту би Артјом Параховски требало да има добру улогу и да мало поправи утисак као што је то почео да ради на утакмици против Тофаша.

Уколико црно-бели не потпадну у ритам противника, делује да имају све карте на својој страни да наставе низ непобедивости који траје на старту сезоне. Фактор изненађења Приморска не би смела да има на овом мечу, научили су сви колико је то незгодан противник.

Иначе, шеф струке црно-белих, Андреа Тринкијери неће моћи да рачуна на придошлицу из Сасарија, Рашона Томаса на још два меча - у Копру, али и против Ритаса у Еврокупу.

Меч између Приморске и Партизана игра се у суботу од 18 сати.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар