"Жоц" први пут ушао у ЕЛ са узастопним поразима!

"Када се види слика свих. . . Мораћемо да мало више мућнемо главом", рекао је рекордер најјачег такмичења у броју титула после другог изгубљеног меча ове сезоне.  Обрадовићев најлошији старт у Евролиги у каријери! Кошаркаши Фенербахчеа одиграли су једну од најлошијих утакмица против Црвене звезде у последњих неколико година.

Кошарка 12.10.2019 | 12:45
"Жоц" први пут ушао у ЕЛ са узастопним поразима!
Жељко Обрадовић, најуспешнији европски тренер није навикао да губи ни на почетку, ни на крају сезоне. 

Ипак, деветоструки освајач европске титуле ове јесени ушао је са Фенербахчеом у такмичарску годину 2019/20 поразима против Реала у Мадриду и Црвене звезде у Београду.

Портал "Еурохоопс" објавио је да ниједан Обрадовићев тим у овом веку није почео евролигашку сезону са два пораза у 18 година (Панатинаикос 2001-2012, Фенербахче 2013 до данас). 

Наравно, "Жоцов" општи учинак је импресиван, јер има 70,1 одсто победа (300-128).

Следећу шансу за прву евролигашку победу ове сезоне Фенер ће имати у својој дворани против Басконије код куће. До тада, српски стручњак уклапаће екипу која се окупљала у ходу.

"Играчима је потребно време да се уклопе. Кад си прави уклопиш се за два минута, као Де Коло. Њега сам видео два дана пре прве званичне утакмице у Турској. Видео сам тада први пут човека! Нисам се видео са њим пре тога. Дао сам му слободно седам дана после Светског првенства, да има времена да се види са женом, децом, да одабере где ће да живи. Потом је одиграо два тренинга и играо дерби против Ефеса", рекао је Обрадовић на конференцији у Штарк арени.

"Он игра добро, али када се види слика свих осталих, поготово оних који су били по репрезентацијама... Мораћемо да мало више мућнемо главом, да видимо шта ћемо и како ћемо", додао је "Жоц".

Истанбулска екипа постигла је свега 56 поена у Београду, а о незадовољству издања своје екипе причао је и тренер Жељко Обрадовић после меча.

"Први пут за 27 година каријере сам ушао у свлачионицу и нисам имао да кажем реч својим играчима. Тако сам се осећао. Највећа одговорност је моја, ја ћу морати да анализирам и да видим зашто смо играли овако и зашто смо постигли ових бедних 56 поена за мене", истакао је Обрадовић.

О очајној партији Фенера доста говори и податак који је извукао први човек специјализованог кошаркашког сајта Спортандо Емилијано Каршија.

– Фенербахче је постигао 56 поена што је најмање на једном гостујућем мечу у последње три године.

– За два поена шутирали су само 34 одсто (10/29), што је најмањи проценат од када је Жељко Обрадовић дошао у тим 2013. године.

– Фенербахче је имао свега 46 тимских индексних поена, што је трећи најгори учинак од када је Обрадовић у екипи.

– Најтрофејнији евролигашки тренер са девет освојених шампионских титула, поставио је негативан рекорд после синоћњег пораза Фенербахчеа од Црвене звезде у Штарк арени, пошто ниједан тим који је водио никада пре није стартовао са два узастопна пораза у најјачем клупском такмичењу у Европи.

Фенербахче је у првом колу Евролиге поражен од Реал Мадрида, док је синоћ на гостовању у Београду доживео неуспех од тима Милана Томића 68:56.

Српски тренер има 70,1 посто успешности у победама (300-128) у каријери од 2001. године.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар