Видео: Матијс Де Кикс!

Скупоцени штопер Јувентуса поново частио ривала. . .

Фудбал 12.10.2019 | 11:10
Видео: Матијс Де Кикс!
Изгледа да је велико обештећење постало и велики терет за Матијса Де Лихта. Холандски дефанзивац је летос прешао из Ајакса у Јувентус за рекордних 75.000.000 евра после сјајне сезоне у којој је био проглашен за једног од најбољих дефанзиваца света у дресу Копљаника.

Међутим, откако је променио клупске боје и уместо црвено-белог обукао црно-бели дрес Старе даме из Торина грешке и киксеви постали су му главна марка. Тако је минулог викенда у дербију с Интером Холанђанин неспретно руком поклонио пенал домаћину који је Лаутаро Мартинез искотистио. Срећа па је Гонзало Игуаин дао гол за 2:1 и скинуо терет с леђа младог Де Лихта који се синоћ поново обрукао.

Било је то у Ротердаму на утакмици између Холандије и Северне Ирске, а Матијс Де Лихт је успео да направи два кикса у размаку од само десет секунди и омогући Џошу Магенису да се прослави и донесе изненађујуће вођство гостима. И опет је имао среће штопер Јувеа на крају, пошто су његови саиграчи Депај (два пута) и Лук Де Јонг преокренули резултат и поништили његов нови кикс.

Победом над Северном Ирском Холанђани су стигли надомак директног пласмана на ЕУРО, на којем ће бити сигурно један од фаворита, али ће им тамо бити потребан смирени Матијс Де Лихт који не прави овакве грешке. Вирџил Ван Дајк је можда најбољи штопер на свету, али не може све сам...



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар