Тибо Куртоа: Лажу новинари, није ми ништа!

Белгијанац је љут, овога пута с правом.

Фудбал 12.10.2019 | 08:00
Тибо Куртоа: Лажу новинари, није ми ништа!
Од почетка не функционише однос Тиба Куртое и мадридске јавности. Ем су навијачи Реала отворено били за то да у клубу остане Кејлор Навас, ем нису баш претерано одушевљени учинком Белгијанца – како и да буду кад је примио 81 гол на 58 утакмица по доласку из Челсија!? – ем сам чувар мреже ретко кад пропусти шансу да ћути. По принципу „што на ум, то на друм“, неколико пута је Куртоа ушао у отворен рат са представницима медија – а они ипак креирају слику о неком спортисти – да би се тачка кључања осетила после тврдње „јединице“ краљевског клуба да су новинари измислили како болује од анксиозности.

Руку на срце, овога пута су омануили. Дебело. Куртоа јесте напустио терен после првог полувремена меча са Брижом у Лиги шампиона, није бранио ни у последњем првенственом сусрету са Гранадом, али се синоћ досађивао на голу репрезенатције Белгије против Сан Марина (9:0) у мечу којим је селекција РобертаМартинеза осигурала пласман на ЕУРО.

Досађивао, јер му Сан Марино малтене није ни запретио. Но, друго нешто га мори. Извртање истине и та прича како болује од анксиозности.

„Знам шта значи бити врхунски спортиста. А тренутно сам веома срећан и немам никаквих проблема о којима се писало. Одговорност медија је да не измишљају приче, да не лажу, да не подмећу глупости, јер на крају крајева људи због тих навода пате“, стао је Куртоа у заштитну свих оних који су се макар једном нашли на тапету седме силе.

У његовом случају сумња се појавила због тога што је смршао три килограма, као последица дехидратације.

„То што је објављено представља непоштовање не само играчу о коме се пише, већ и људима који стварно имају здравствени проблем. Што се мене тиче, опоравио сам се од стомачних проблема, имао сам јак груп, није било пријатно, али сад сам добро. Осећам се јаким упркос томе што сам изгубио неколико килограма“.

Прилику да поправи утисак у Реалу имаће на три везана гостовања: Мајорки, Галатасарају и Барселони, пре него што 30. октобра у Мадрид дође Леганес.

„Навијачи на стадиону „Сантјаго Бернабеу“ важе за веома критичне, знамо то, али ћемо урадити све што је у нашој моћи да критике претворимо у аплауз“, оптимиста је Тибо Куртоа.

Он је послије поменутог изласка из игре пропустио и првенствену утакмицу против Гранаде (4:2), након које је услиједила пауза због квалификационих мечева за ЕУРО 2020.

"Краљевиће" у наставку сезоне очекују три гостовања заредом. Прво 19. октобра играју на Мајорци, три дана касније у Истанбулу их дочекује Галатасарај, а "Ел класико" против Барселоне заказан је за 26. октобар на "Ноу Кампу".

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар