Приморска чека Партизан: Теже него у Загребу!

Црно-бијели се други пут у размаку од 14 дана састају са дебитантом у АБА лиги.  Тринкијери и Величковић упозоравају на снагу Приморске.

Кошарка 11.10.2019 | 21:04
Приморска чека Партизан: Теже него у Загребу!
Кошаркаши Партизана НИС путују данас у Копер, гдје ће се у оквиру другог кола АБА лиге састати са екипом Приморске, прошлосезонским шампионом АБА 2 лиге и актуелним прваком Словеније (субота, 18.00, Арена спорт 1).

Засад све иде као подмазано. Наравно, у резултатском смислу. Играчки, може доста тога да побољша Партизан, међутим, шест уводних победа на почетку нове сезоне уливају оптимизам Гробарима да ће тек започета такмичарска година бити плодоноснија у односу на претходне.

Да би тако било потребно је славити у низу, а први наредни ривал црно-белима биће Приморска, коју су савладали пре две седмице у изненађујућем полуфиналу Суперкупа АБА лиге, пошто је претходно првак Словеније био бољи од Црвене звезде.

Све то, као и утисак да је Приморска прилично намучила и Парни ваљак у поменутом загребачком полуфиналу изазива опрез у Хумској.

„Очекује нас тешка утакмица, против ривала који није много мењао тим у односу на прошлу годину и који је добро уигран. Уосталом, видели смо и недавно, током Суперкупа, да је реч о екипи која је итекако способна да игра на високом нивоу и да је са наше стране потребно да будемо на максимуму током 40 минута. Верујем да ће утакмица бити интересантна за гледаоце“, истакао је Андреа Тринкијери, тренер црно-белих.

Само 14 дана раније, два тима су одмјерила снаге у полуфиналу регионалног Суперкупа у Загребу, када су црно-бијели славили резултатом 91:77, послије преокрета у другом полувремену.

Приморска је тада водила 41:48 и 43:50 и чинило се да послије Црвене звезде може да сруши још једног фаворита...

"Приморска је и прошле сезоне и на почетку ове показала колико може да буде незгодан противник, нарочито на домаћем терену. Иако смо у Загребу играли са њима нимало лаку утакмицу, искрено очекујем да ће наредна бити још тежа. Ипак, ми знамо наш циљ и знамо да до њега можемо доћи само уз максималну борбу и чврсту игру", изјавио је капитен Новица Величковић.

Црно-бијели ове сезоне још нису успјели да одиграју читаву утакмицу на високом нивоу. У просјеку су на 20-25 минута жељене игре током једног меча, као што се видјело у побједама над Игокеом у првом колу АБА лиге, послије тога и против Тофаша у Еврокупу.

Сигурно је да их у Копру очекује екстра мотивисан, утрениран тим, који ће у првом мечу код куће у највишем регионалном рангу дати све од себе да тријумфује.

"Видјели смо током Суперкупа да је то екипа која је итекако способна да игра на високом нивоу и да је са наше стране потребно да будемо на максимуму током свих 40 минута. Вјерујем да ће утакмица бити интересантна за гледаоце", кратко је рекао тренер Андреа Тринкијери.

За Партизан је у суботњем мечу улог и очување стопроцентног учинка, рачунајући припремни период и старт сезоне, који је обухватио три утакмице на АБА Суперкупу, једну у АБА лиги и двије у Еврокупу.

Раде Загорац, МВП 2. кола Еврокупа, у разговору за клупски канал истиче да је словеначки тим досадашњим партијама заслужио респект и опрезност црно-бијелих.

"У игри Приморске види се јасан печат тренера, прилично јасно су подијељене улоге, ниједан играч не искаче из система и моје предвиђање је да ће бити хит сезоне у АБА лиги. Велики изазов гостовања њима на почетку сезоне запао је Партизану. Морамо да урадимо добар посао што се тиче скаутинга и припреме утакмице и да максимално озбиљно уђемо у меч".

Тринкијеријев тим у суботу почиње циклус од три гостовања. Из Словеније ће директно у Виљнус, на меч против Ритаса, а послије тога се иде у Бар.

"Клуб максимално ради да нам олакша путовања, којих је зачуђујуће много у октобру. То је изазов за наше физичке и менталне капацитете, али у озбиљном систему са озбиљним амбицијама, то су ствари које морате да прихватите и ухватите се у коштац са њима", рекао је Загорац, задовољан што рад који је уложио током љета даје плодове у првим мечевима сезоне 2019/20.

ПАРОВИ 2. КОЛА И ТВ ПРЕНОСИ:

петак

ФМП - Мега 20.00 (Арена Спорт 1)

субота

Приморска - Партизан 18.00 (АС 1)
Морнар - Игокеа 20.00 (АС 1)

недјеља

Цедевита Олимпија - Цибона 17.00 (АС 3)
Црвена звезда - Будућност 20.00 (АС 1)

понедјељак

Задар - Крка 18.00 (АС 2)

ТАБЕЛА: Звезда, Цедевита Олимпија, Будућност, ФМП, Морнар и Партизан по 1-0, Игокеа, Цибона, Крка, Задар, Мега и Приморска по 0-1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар