У СА пријављен због сексуалног узнемиравања

Предсједник Кантоналног суда у Сарајеву Владимир Шпољарић пријављен је због више кривичних дјела, међу којима су сексуално узнемиравање и злоупотреба положаја, због чега је формиран предмет, пишу федерални медији.

Босна и Херцеговина 11.10.2019 | 14:04
У СА пријављен због сексуалног узнемиравања
Шпољарића је због сексуалног узнемиравања на радном мјесту пријавила Е.П. која ради на мјесту секретара овог суда. Она је Канцеларији дисциплинског тужиоца пријавила првог човјека Кантоналног суда у Сарајеву, пише "Клиx.ба".

Из Канцеларије дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета БиХ за "Клиx.ба" кажу да су запримили пријаву против носиоца споменуте правосудне функције, док о садржају и конкретном поступању нису могли дати више информација.

Поменути портал пише да су службеници СИПА узели изјаву од особе која је пријавила цијели случај.

"Једна особа је дала изјаву службеницима СИПА у вези с наведеном пријавом која је прослијеђена Тужилаштву БиХ", рекао је Лука Миладиновић, портпарол Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Шпољарић је прије четири године био у фокусу медија који су га повезивали с Еседом Радељашем с обзиром на то да је Радељаш градио викендицу на земљи судије Шпољарића у вријеме када је он рјешавао његов судски поступак.

Крајем маја ове године Владимир Шпољарић је изабран као једини кандидат на функцију предсједника Кантоналног суда у главном граду БиХ.

За судију Кантоналног суда у Сарајеву именован је 1997. године, а скоро 20 година послије на истом суду је постављен за предсједника Кривичног одјељења. У новембру 2018. године, двије године пред одлазак у пензију, био је именован за вршиоца дужности предсједника Кантоналног суда у Сарајеву.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар