Шаровић: Политика уцјена лоша је за грађане РС и ФБиХ

Условљавање рада Парламента БиХ формирањем Савјета министара је грешка. Десетине пројеката у вриједности преко милијарду еура чека реализацију.

Босна и Херцеговина 11.10.2019 | 09:47
Шаровић: Политика уцјена лоша је за грађане РС и ФБиХ
Од тога половина према Републици Српској – казао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић гостујући у емисији Став на К3 телевизији.

Шаровић се осврнуо и на могућности скорог формирања Савјета министара БиХ.

„Очигледно је да нема хемије у тројцу који је до сад преговарао о Савјету министара. Они се не баве програмом већ на власт гледају као на плијен. Ја не вјерујем у такав Савјет министара. Разговарали смо са потенцијалним партнерима за формирање Савјета министара. Разговараћемо и даље али нећемо дозволити условљавања АНП-ом" – казао је предсједник СДС-а.

Шаровић је казао да је Босна и Херцеговина требала најприје пописати војну имовину али су одједном у НАТО одустали од тог услова и понудио БиХ АНП што је све оставило затеченима.

„АНП се сада покушава скратити на редуковани АНП на 25 страница како би га Додик лакше пругутао. АНП је улазница Босне и Херцеговине за НАТО. То треба да се зна, све друго је манипулација и замазивање очију“ – истакао је Мирко Шаровић.

Коментаришући позицију у којој се сада нашао ДНС, Шаровић је казао:

„ДНС да је остао мали партнер у коалицији са 5-6 посланика никад не би постао предмет подјела које су им се десиле послије избора. Очигледно је морао платити цијену свога јачања јер јачем партнеру у коалицији се није допало толико јачање“.

Предсједник СДС је казао да је за СДС најважнија измјена изборних правила како би се грађанима вратило повјерење у изборни процес.

„Хајдучки начин вођења избора одговара неким политичким субјектима. Ускоро планирамо састанке са ПДП-ом на којима треба да дефинишемо приједлоге нових изборних правила јер морамо грађанима вратити вјеру у изборни процес“ – рекао је Шаровић.

Коментаришући свој рад као министра спољне трговине и економских односа БиХ Шаровић је казао да данас БиХ извози намјештај, производе намјенске индустрије, хемијске производе, руду, електричну енергију, пилеће, говеђе месо и друге пољопривредне производе као и сједалице за ауто индустрију.

„На састанку у Београду залагао сам се за политику и реторику мудрости. Нама треба развој и напредак а не реторика сукоба како би млади људи остали у Републици Српској да живе и раде. Вјерујте ми да Босна и Херцеговина преданим радом кроз 8 година може постати права мала Швајцарска на Балкану“ – закључио је Шаровић.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Горан

11.10.2019 07:59

Ми смо сви постали заробљеници Додика, Бакира и Човића. Треба нам пар паметнијих кјуди као Шаровић који ће покренути ствари у позитивном смјеру. Ови су додијали и Богу и народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хана

11.10.2019 09:49

Један паметан теско мозе поправити сто неколицина поквари. БиХ се реално налази у једној великој рецесији која це наредних година доминирати. Године које су требале бити користене за развој су одавно просле. Слиједи оно супротно од зељеног развоја..

Name

По реду

11.10.2019 08:06

АНП је несумњиво карта за НАТО у једном правцу. Веома децидан и принципијелан став СДС-а. И треба јавно реци да је политицком Сарајеву не толико стало до НАТО интеграција колико до унитаризације безбедносних слузби укљцујуци полицију. Такодје истине ради формирање Власти је запело у ФБиХ. ХДЗ неце у власт са ДФ, а СДА преко ДФ настоји да формира власт у вецини кантона. ХДЗ трази измјену изборног закона како им Босњаци неби бирали цлана предсједниства сто СДА никада неце прихватити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

11.10.2019 08:11

Ријетко озбиљан политичар. Да је више оваквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

11.10.2019 17:44

Ајде ста цекате, формирајте власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Персијанац

13.10.2019 07:41

Нек ми Саровиц одговори ста се толико зацорио у заједницке органе!

ОДГОВОРИТЕ