"Заједништво са тренинга пренијети на утакмицу!"

"Ово је кључна утакмица како бисмо задржали шансе да се кроз групу пласирамо на Европско првенство", поручују репрезентативци Босне и Херцеговине пред суботњи окршај са Финском.

Фудбал 11.10.2019 | 10:32
"Заједништво са тренинга пренијети на утакмицу!"
Мање од два дана фудбалску репрезентацију Босне и Херцеговине дијели од дуела са Финском, који се игра на зеничком Билином пољу (18 часова) у оквиру групе Ј квалификација за ЕУРО 2020.

Четвртог дана припрема новинарима су се на прес-конференцији у Тренинг центру Фудбалског савеза у Зеници обратили помоћни тренер Елвир Рахимић, те репрезентативци Мухамед Бешић и Харис Дуљевић.

"Припремамо се најбоље што можемо за утакмицу. Сигурно је велики губитак што не игра Един Џеко, али кога нема без њега се може и мора. Сви остали морају да дају све од себе како се његов изостанак не би примијетио. Колико је то могуће, видјећемо", казао је Рахимић, који је најавио да ће бити неких промјена у тиму, али да о томе одлуку доноси селектор Роберт Просинечки.

"Сви смо свјесни да је ово одлучујућа утакмица за нас, како бисмо побједом задржали изгледе за пласман на Европско првенство 2020. године. Неријешено или пораз значио би крај тих надања", додао је Рахимић, који додаје да су сви тога свјесни, али и најавлује како се, након што је синоћ због поштеде пропустио тренинг, вечерас у погон враћа и Миралем Пјанић, који ће у суботу бити капитен.

"Нисмо баш добро стартовали у квалификацијама. Ово је врло важна утакмица, јер ако нам Финци узму бод, избориће наступ на Европском  првенству", рекао је Мухамед Бешић, истакавши да је атмосфера у тиму добра те да је најбитније да су сви заједно.

"Још никада нисам видио да се неко посвађао на тренингу, али то заједништво, јединство, морамо показати и на терену, на утакмици. Не само када се дружимо и пијемо кафу", истиче Бешић, који је свјестан да му фали утакмица, јер не игра у свом клубу, Шефилд јунајтеду.

Није, подсјетио је Бешић, одрадио припреме с новим клубом, али је спреман тркачки.

Не би му, каже, било тешко да крене ни са клупе, јер у тиму има и других играча који су спремни да играју. Међутим, тешко ће, каже, бити надокнадити изостанак Џека.

"Един је главни играч и капитен репрезентације и не треба ни причати да ће фалити. Али, имамо два нападача, који ће, надамо се, одговорити задатку", каже Бешић.

Дуљевић је због повреде био упитан за ову утакмицу, али се нашао на списку и тренира с екипом.   

"Надам се доброј атмосфери у суботу на Билином пољу, да нас навијачи подрже и да, ако Бог да, добијемо. Ово нам је кључна утакмица и с побједом бисмо се укључили у трку за пласман на ЕУРО кроз групу", рекао је Дуљевић, додавши да су сви репрезентативци свјесни да су подбацили у Финској.

"Ова репрезентација, када је права, може да игра против било кога у свијету. Када нисмо, а видјели смо то у Финској и Јерменији, онда изгубимо и од малих селекција", подвукао је Дуљевић.

Три дана наком меча са Финцима, изабранике Роберта Просинечког очекује гостовање Грчкој на Олимпијском стадиону у Атини.

Табела послије шест одиграних кола у групи Ј: Италија 18 бодова, Финска 12, Јерменија 9, БиХ 7, Грчка 5, Лихтенштајн 1.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар