Погба сломио палац, не игра у Хумској!

Погба повредио палац, пропушта Ливерпул, можда и Партизан? Прва звезда Манчестер јунајтеда ће морати да паузира, али још увек није познато колико дуго.  Манчестер у резултатским и кадровским проблемима.

Фудбал 11.10.2019 | 20:40
Погба сломио палац, не игра у Хумској!
Пол Погба је играо у Хумској на јесен 2014. године, али ове би тај долазак могао да прескочи. Како наводи француски Л'Екип, а преноси "Дејли мејл", Француз је доживео повреду ножног палца и мораће да паузира.

Како се наводи, Погба је доживео напрснуће палца и неће морати да иде на операцију како би средио тај проблем. Клуб и играч преферирају да се све залечи природним путем, али би то могло да се одужи.

Погба је зарадио ударац у мечу против Рочдејла у Лига купу Енглеске, у којем су "црвени ђаволи" славили после извођења једанаестераца. Упркос томе је играо против Арсенала, када се бол у прсту додатно појачао.

Сада је у Манчестеру "стани пани" ситуација, јер екипу Олеа Гунара Солскјера очекују важни мечеви. Прво ће 20. октобра, у првом мечу после репрезентативне паузе, одмерити снаге са Ливерпулом у великом дербију, да би онда уследио долазак у Београд на меч против Партизана у Лиги Европе.

Прве назнаке, иако незваничне, јесу да ће Погба пропустити тај велики премијерлигашки окршај на Олд Трафорду. Трка са временом је већ почела да Француз буде спреман за тај меч, као и онај против Партизана

Медији у Енглеској већ помињу да би пораз Јунајтеда од Ливерпула значио и отказ за Солскјера, па је јасно да "ђаволи" немају права на нови пораз.

Погба се налази у Дубаију, на програму опоравка у топлим временским условима и у Манчестер би требало да се врати тек наредне седмице.

Имајући у виду колико слабих резултата је Манчестер јунајтед забележио ове сезоне, његов изостанак против Ливерпула и Партизана би их додатно болео.

Пре пет година дошао је Пол Погба у Хумску, чак је и гол дао на стадиону Партизана – у ремију на пријатељском мечу репрезентација Србије и Француске (1:1) – али ове јесени Топчидерско брдо видети неће. Везисту Манчестер јунајтеда због повреде чека пауза од приближно четири седмице и ако се обистине прогнозе лекарског тима енглеског великана сигурно неће бити у саставу Оле Гунара Солскјера за гостовање црно-белима у Лиги Европе.

Погба је сломио ножни палац и сигурно неће бити у комбинацији за тим за дерби са Ливерпулом, заказан за први викенд по окончању репрезентативне паузе – разумљиво, не може да игра ни за Галске петлове против Исланда и Турске – а извесно ће пропустити и меч у Београду, 24. октобра од 19 часова. Штавише, на Олд Трафорду постоји бојазан да би високи везиста могао да буде на боловању и за реванш са Парним ваљком, 7. новембра у Манчестеру. У међувремену, највероватније неће играти ни премијерлигашке мечеве са Норичом ии Бормутом, као и онај са Челсијем у осмини финала Лига купа (све у гостима).

Очекује се да уместо Пола Погбе заигра Немања Матић највероватније у пару са Бразилцем Фредом, док је опција и млади Шкот Скот Мектомини.

На листи повређених су још нападач Антони Марсијал, леви бек Ешли Јанг и десни бек Тимоти Фонсу Менса, а како Оле Гунар Солскјер користи Лигу Европе да игра са комбинованом тимом, могуће је да ће се београдској публици представити таленти као што су Мејсон Гринвуд, Брендон Вилијамс, Анхел Гомес, пошто су ионако сва тројица играла на гостовању АЗ Алкмару.

На резултатску муку још и кадровски проблеми притискају Манчестер...

ФОТО: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар