Ко руши Савез општина источне Херцеговине?

- Саопштење које се појавило из Савеза општина источне Херцеговине шокирало је начелнике четири општине те регије, јер нису консултаовани и нису упознати ко је издао то и у њихово име.

Република Српска 10.10.2019 | 17:09
Ко руши Савез општина источне Херцеговине?
- Никада до сада Савез општина источне Херцеговине, гдје сједе начелници СДС и СНСД није излазио у јавност с политичким ставовима нити је то наша улога", истиче начелник Берковића Ненад Абрамовић и додаје да га нико није консултовао о томе.

Према његовим ријечима неко се грубо поиграо и издао саопштење које је политичке природе и нема везе са оним што пропагира Савез општина те регије.

"Ми смо се до сада бавили само животним питањима наших грађана и никада нисмо улазили у полиитчке расправе овакве природе", истиче Абрамовић и додаје да то није лијепо од них који су и име свих општина источне Херцеговине издали саопштење у јавност а да о томе нису били упознати.

Идентичног става је и начелник Љубиња Дарко Крунић, који наглашава да га нико није звао нити консултовао око саопштења савеза општина источне Херцеговине које се данас појавило у медијима.

Исте ставове су изнијели и начелници Гацка и Источног Мостара, који такође нису упознати с садржајем данашњег саопштења Савеза општина источне Херцеговине.

"Неко се грубо поиграва са нама и то нећемо дозволити", казали су они, наводећи да иза свега стоји нека политчка кухиња која уноси раздор и подјелу међу општине Источне Херцеговине, што се до сада, бар јавно, није дешавало.

"Савез има своју улогу и она је економске природе и има циљ да побољшамо услове живота за наше грађане", тврде начелници поменутих општина.

У спорном саопштењу, које се води као саопштење Савеза општина источне Херцеговине се баве писањима посланика из Требиња Небојше Вукановића, за кога су навели да "није ни херцеговачки, ни народни, ни српски!“.

Да ли иза њега стоје начелници Невесиња Требиња и Билеће нисмо успјели сазнати.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Кнез

10.10.2019 15:14

Ово је из кухиње Лука Петровића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

10.10.2019 17:27

Од Требиња до Фоче, значи комплет Херцеговина нема ни 50.000 становника, за коју годину неце бити општина јер це се распасти у мјесне заједнице.

Name

Херц

10.10.2019 18:47

И то мало народа сто има странке завадисе...Берковици мјесна заједница...Љубиње варосица...у Невесињу све мање и мање народа омладина одлази..Билеца исто.. У Истоцном Мостару опстини ..100 становника..Једино Требиње град.....тако да је ова реценица добра... ИСТОЦНА ХЕРЦЕГОВИНА СЕ РАСЕЛИ И СВУКУДА НАСЕЛИ..

Name

Вјецити опозиционар

10.10.2019 17:11

То је кухиња снсд-а , јадни су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОДРШКА ВУКАНУ

10.10.2019 17:29

Подршка Вукану!

Name

Невесиње

10.10.2019 18:43

Овај нас нацелник је у свакој предји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

10.10.2019 21:05

Око 64300 становника на крају 2018, по подацима Завода за статистику, с тим да број опада из године у годину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На залост

11.10.2019 10:02

Мафија се увезала са врхом СПЦ, као у Сицилији. С' обзирон на улогу коју има, то је поразацајуце како за СПЦ, вјернике, народ, тако друство у цјелини.

ОДГОВОРИТЕ