Каква прозивка Хамилтона...

Јасно је да Фетел више није главни у Ферарију! "Да ли је то добро за тим? Не верујем. . . ", рекао је Британац.

Остали спортови 11.10.2019 | 19:43
Каква прозивка Хамилтона...
Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је данас да су контроверзе међу возачима Ферарија у трци Формуле 1 у Сочију јасно показале да Себастијан Фетел више НИЈЕ први возач италијанске екипе, али да мисли да није добра идеја да приориет има Шарл Леклер.

На шта је тачно мислио Хамилтон?

У Сочију је пре две недеље победио Хамилтон, испред тимског колеге Валтерија Ботаса. Леклер је стартовао са пол позиције, а према договору пре трке, пропустио је Фетела да га претекне како би блокирао Хамилтона да са друге позиције преузме вођство. Из екипе су затим обавестили Фетела да мора да врати Леклеру позицију, што је четвороструки светски првак одбио, због чега је Леклер негодовао....

Међутим, на половини трке Фетел је морао да одустане због проблема са возилом, па је Леклер заузео треће место.

"ТАКО ЈЕ И МЕНИ БИЛО"

Хамилтон је упоредио ситуацију са оном из 2007. године, када је као почетник био у тиму Мекларена са Алонсом.

"Он је био први возач, али су се ствари промениле на средини сезоне и били смо једнаки. Динамика се променила. Има возача који увек желе статус првог возача и тада им је лакше. Ја волим то да зарадим. Ако већ знаш да си број два, то је нека врста пораза", додао је петоструки светски шампион.

Хамилтон је рекао да су тимске наредбе Ферарија, које нису послушане, јасан показатељ да је италијанска екипа пребацила фокус на Леклера, који ове сезоне има више победа и пол позиција од тимског колеге, четвороструког светског првака Фетела.

"Имају занимљиву динамику, пошто је Себ био број један, а јасно је да то сада више није. Из енергије, из тога како изгледају, види се да покушавају то са Шарлом. Да ли је то добро за тим? Не верујем. Али то (да имају првог возача)је филозофија коју су увек имали", рекао је Хамилтон, пренео је Скај.

Леклер и Фетел су рекли да је дошло до погрешне комуникације у Сочију и обојица су се сложили да је сада ситуација јасна.

"Разумем такву радну етику", рекао је Хамилтон и подестио да су он и Ботас морали да раде заједно како би спречили конкуренте да их претекну.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар