РТРС у функцији једног човјека и једне политике

На дневни ред Народне скупштине стигао је Извјештај о раду ЈП Радио – телевизије Републике Српске за 2017. и 2018. годину са Планом рада за 2019. годину и Извјештај о ревизији финансијског пословања РТРС.

Република Српска 10.10.2019 | 14:07
РТРС у функцији једног човјека и једне политике
Након што је директор РТРС Драшко Милиновић завршио уводно излагање, посланици опозиције су се жестоко обрушили на њега, доказујући тезу о пристрасности Јавног сервиса.

Посланик ПДП Јелена Тривић поручила је да информативни програм РТРС “не заслужује да се зове тако, него информативни програм владајуће странке”.

-Њихове страначке конференције преносите уживо. Да, наше конференције преноси нека друга телевизија, али то је приватна телевизија. Овдје постоји Закон о РТРС, а ја не знам да постоји закон о БН, К3 или некој другој приватној телевизији – рекла је Тривићева.



Потом је, као пимјер, поменула извјештавање РТРС о њој, у тренутку када се појавила на једном од протеста на Тргу Крајине, у друштву супруга и страначких колега Бранислава Бореновића и Младена Иванића, као и о саслушању у полицији.

-Од те слике сте конструисали такав прилог да ме увече назвао нерођени брат да ми каже да баба пије шећер и воду, да је попила неколико таблета. Конструкција је била таква као да сам највећи криминалац у овој земљи. Друго, ко је вама дао те информације да сам саслушана. Не бисте смјели то да објавити док се поступак не заврши. Ови други приватни нека објављују, док их неко не тужи за клевету. Али ви сте и мој јавни сервис.

Нагињите на неку страну, али немојте толико. То вријеђа моју интелигенцију. Имам осјећај да то нико не тражи од вас. Када уредник РТРС води интервју са функционером СНСД, мене је срамота. Откуд вам право да мог супруга стављате у тај контекст? Он није јавна личност. Што нас више блатите, све смо јачи, само се одбија од нас. Имам осјећај да сам развила неки оклоп – рекла је Тривићева.

Њен страначки колега Драшко Станивуковић је на сједницу донио ископиране вијести о њему које је објавио РТРС, или је пренио писање неких других медија, које је потом – поцијепао, поручујући Милиновићу да ће и “његова каријера тако да заврши”.



-Плаћа вас 310.000 домаћинстава са 28 милиона КМ. А ви пишете “Ко је ново чедо енглеске обавјештајне службе”? Кажете Драшко, преносећи писање неког измишљеног портала. Срам да вас буде! Затим “Станивуковић и Правда за Давида урушавају РС”. Кажете да је Драшко напао Додика. Шта ћемо с овим, суд је рекао да нисам. Дочекаћу да вам видим леђа– поручио је Станивуковић Милиновићу.

Шеф посланичког клуба СДС оптужио је РТРС да нису у функцији јавног сервиса и да не обављају законом предиђену улогу.

"Ви нисте телевизија грађана Републике Српске, него једне политичке странке", казао је Станић, оптужујући да праве раздор међу грађанима Републике СРпске.



Посланик СДС Дарко Митрић пренио је незадовољство грађана који кажу да неће да плаћају РТВ таксу јер не гледају РТРС, без обзира што је то законска обавеза.



-Када се градоначелник Бијељине Мићо Мићић појави на РТРС, ми се крстимо лијевом и десном. Зар је могуће да у Бијељини не постоји ништа лијепо? Зар је могуће да ове године нисте откупили право на пренос Свјетског првенства у кошарци? Срам вас било. Даље, недавно смо замолили Јелену Тривић да нам, након гостовања код вас, исприча како је на РТРС. Нико од нас не зна како изгледа зграда РТРС, никад тамо нисмо били. Иду избори, немојте поновити грешку да опозицију називате такозваном. То је срамно – поручио је Митрић.

(БН/Српскаинфо)

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

прес

10.10.2019 12:17

Једна ријеч: РТРС=ДОДИКОВИЗИЈА ! Све јасно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј мој глупи народе!

10.10.2019 12:53

Синоћ је обрван Крајишник, велики патриота, осуђиван за проневјеру у Енергоинвесту прије рата био код сегамега новинара Мате на РТРС-у. Дно дна, такви су и данас на свим нивоима власти.

Name

додовизија

10.10.2019 13:30

мектић је једном фино описао ту праву клеветашку ненародну тв

Name

Паралела

10.10.2019 13:37

Какво је опсте стање у друству , свакодневном политицком зивоту , ТАКВО ЈЕ И ИНФОРМИСАЊЕ , БЕЗ ОБЗИРА КОМЕ ОНО ПРИПАДАЛО , ВЛАСТИ ИЛИ ОПЗИЦИЈИ . Информисање је једна врста потребе цовека за духовном храном. КАКВО НАМ ЈЕ ИНФОРМИСАЊЕ ТАКО ЈЕ СТАЊЕ ДУХА НАРОДА = СВЕ ЈЕ ЛОСИЈЕ И ЛОСИЈЕ.

Name

Директ

10.10.2019 14:43

И прије је РТРС био резимвизија, али брате ови у континуитету га претјерасе преко сваке могуце мјере.

Name

Бобан

10.10.2019 14:45

Обрван Крајишник био и остао мешетар, а уз то и пресуђени ратни злочинац гостује у програму РТРС више од сат времена, а људи из опозије који се боре за право и правду, за искоријењивање корупције, за бољи живот свих грађана не могу да добрију ни минут времена да на овом јавном сервису изнесу своје мишљење.Срамота.

Name

Днк

10.10.2019 14:46

То је приватна снсд телевизија, значи није више режимска јер су некад чинили режим : снсд-днс-сп , а данас нема више званичне коалиције јер Снсд покушава уништити своје партнере Днс и Сп тако да и на Ртрс-у само су Снсд ликови( Миле, Жељка,Висковић, Косарац,Шпирић...) . Понекад убаце Чубриловића и Стевандића али чисто ради реда.Чавића нема нигдје као ни Шаровића.Исти третман имају. ЗНАЧИ РТРС = САМО СНСД!

Name

Страшно!

10.10.2019 17:01

Синоћ је био велики патриота Крајишник.

Name

Трт

10.10.2019 12:18

Е ртрс је заиста највеце зло које постоји. Такве конструкције против других па и властитом народу да то није нормално.. људе сте задојили мрзњом да је то прерасло у болест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

10.10.2019 12:18

Никад РТРС није била сервис градана , увијек је била инструмент владајуце гарнитуре ,од Ристе Дога до садасњег директора и уредника информативног програма. У садасњој консталацији политицких односа и схватања друства и дрзаве не вјерујем да це брзо поцети и глумити јавни сервис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Финансије

10.10.2019 12:20

Крунић: имам основе сумње да је финансијски извјештај о пословању РТРС лажан. Да ли се књиже ненаплаћени прихпдо од ртв таксе? Да ли је тачно да је донесена одлука да се књижи ненаплаћена ртв такса као приход? Имамо овдје фиктивно фактурисање. Јасно је да је финансијски извјештај лажан и тражићу да у РТРС уђе Главна ревизија јер овај лажни извјештај је радила ревизорска кућа Александра Џомбића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

уо ртрс

10.10.2019 12:24

Јел се зна ко је изабран у УО РТРС, ту сте требали ударати, све СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

@СДС

10.10.2019 12:27

Нису ни нас довољно медијски покривали ови дрипци из РТРС-а али откако су Обрен и Миле склопили брак из интереса скоро свако вече се могу чути све боље и боље вијести из Добоја! Покушајте и ви семберци тако....сви код Миле па ће и РТРС да вам буде "милији" :Д

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД РС

10.10.2019 12:28

ПРЕДЛОЖИТЕ ИЗМЈЕНЕ ЗАКОНА О РТРС, ЈА НЕМОРАМ ДА ПЛАЦАМ ТЕЛЕВИЗИЈУ КОЈА НЕПРЕНОСИ НАРОДУ СВОМЕ РЕАЛНЕ И ТАЦНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ, НЕГО ПРЕНОСИ КАКО ОДГОВАРА РЕЖИМУ. НЕКА ЈЕ СНСД ПЛАЦА.КОД ЊИХОВОГ ИЗВЈЕСТАВАЊА ВЛАСТ РАДИ ПО ПС, ЕКОНОМИЈА И СТАНДАРД СЕ ПОВЕЦАВАЈУ, НАРОД БОЉЕ ЖИВИ ....ТО НЕТРЕБА ПЛАЦАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

10.10.2019 12:33

Овај медиј је окупиран од стране секташких полтрона...најмучније ми је да платим претплату тој гамади...зло и наопако, ал ничија није зоре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yес

10.10.2019 12:33

Један чо'ек и једна тв - нек се стиде пред богом и народом ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА СЕ ЗНА

10.10.2019 12:35

Екипа са РТРС бастиље морће једног дана да положи рачуне и сноси одговорнот за све што су чинили и још чине у функицији и интересу само једног човјека . Без одговорноти и посљедица које та (не)одговорност повлачи за собом нема намирења правде и напретка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавра

10.10.2019 12:38

РТРС, додиг и патријарх СПЦ, дијеле овај народ вец дузи временски период.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.10.2019 12:39

Ми плаћамо да "препаметни и преобразовани" Драшко и Жељка могу уживати у љубави. Евентуално РТРС хоће рећи "како преноси атв.." људи моји, превршили су све мјере

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

10.10.2019 12:40

МИ СРБИ СМО , СВИ ДОДИК И СВЕТИ САВЕ КОЈЕГ УБИСЕ НА ЗВЕЗДАРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

10.10.2019 12:56

РТРС рјетко ко гледа,увидио је народ каква је то телевизија,све саме лажи на опозицију,а хвалисање владајуће структуре,и поред неких добрих емисија РТРС се огадио. И неки новинари су били драги и симпатични за видјети и чути међутим због лошег извјештавања постали су више него одвратни. Незнам зашта су то себи дозволили, да буду само послушници режима,а не професионални новинари. Нај објективнија телевизија је БН и за сваку похвалу,и није ни чудно што су нај гледанија ТВ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуадре

10.10.2019 13:05

РТРС се није помакео с мртве тацке сто се тице квалитета програма јос од Сареног Буквара а и Сноп је донедавно као нека емисија постојсла,о тв преносима спортских догадјаја је сувисно коментарисати,и боље сто нису откупили права за Свјетско у косарци,а гдје иду псре од ртв такси бога питај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нуто Ене

10.10.2019 13:10

па зар вас није срамота ово звати ТЕЛЕВИЗИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,ОВО ВАМ ЈЕ додо телевизија .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тт

10.10.2019 13:23

Само српска текевизија и ниста друго то гледам зивили знам да вам се неце свидјети а то је то то плацам и незалим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.10.2019 13:24

Кратко речено:: ::СВЕ ПРОПАЛО...КОРУМПИРАНО. ПОКРАДЕНО...УНИСТЕНО...ЗАЛИ БОЖЕ ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ....И РАЊЕНЕ.......И ЊИХ СУ ПРОДАЛИ ...... РЕПУБЛИКА БЕЗ ЦИЉА.......НАЈГОРЕ ШТО НИКО НИКАДА ОДГОВАРАТИ НИ ЗАШТО НЕЋЕ....... НЕМА ДРЖАВНЕ ФИРМЕ КОЈА НИЈЕ У МИЛИОНСКОМ ГУБИТКУ... НАРОД ОДЛАЗИ.....И СТАРИ И МЛАДИ....И НАРОД УМИРЕ ТАКО ДА ЈЕ СВАКЕ ГОДИНЕ СВЕ МАЊЕ И МАЊЕ НАРИДА У РС........ ТУГА....ЧЕМЕР И ЈАД И БИЈЕДА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балије са бн тв

10.10.2019 14:40

Ха ха ха ха која прица од стране балија са бн тв. На коју страну ви балије нагињете, м?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

10.10.2019 16:41

Не би било лосе да се мало прегледас, рат се давно заврсио.

Name

Директ

10.10.2019 14:41

Не мозе РТРС бити веци одрон од јавног сервиса, колико ја вец годинама не гледам РТРС. И скупстина кад се емитује, прескоцим РТРС плус и гледам преко БН-а. Боља је слика, а и звук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулатори

10.10.2019 14:44

Једно зло и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Претплата

10.10.2019 14:49

Свако ко плаћа РТРС претплату је криминалац, ухљеб бескичмењак или будала. Добровољно им никада нећу платити ни фенинг. Народ би требао ступити у масовни бојкот и не плаћати под пријетњом затвора па да видимо онда како би се снашли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васа

10.10.2019 14:56

Бандо бијељинка дзаба вам све. РТРС нисте ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нуто Ене

10.10.2019 15:50

па зар вас није срамота ово звати ТЕЛЕВИЗИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ,ОВО ВАМ ЈЕ додо телевизија .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

10.10.2019 17:01

РТРС је ненародна тв, требамо престати плаћати ртв таксу, нека плаћају они закоје ртрс ради. Жалосно је што је ртрс поклекнуо под притиском политике, а стварали смо РС и РТРС у рату, а сад ртрс - ом управљају дезертери и ратни профитери, а хускају и дијеле народ Републике Српске, срамно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

10.10.2019 17:23

А РТРС у дуговима...Све институције у дуговима.. Република Српска у дугу преко 5 милијарди...Ста реци вец оно ПИСИ ПРОПАЛО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уу

10.10.2019 18:41

Само РТРС и нико висе наса тв то и плацам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

11.10.2019 18:39

Нај боља телевизија на свијету је бн телевизија

Name

Сав липовлук

10.10.2019 19:09

Оци у оци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

12.10.2019 14:42

РТРС је једна обицна фабрика лази.Боље би јој пристајао назив Додиковизија или ТВ СНСД.Страсно је да сви градјани плацају претплату за ту тв цији је програм и цији су кадрови једна велика нула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бреза

12.10.2019 21:27

Никад их нећу платити из принципа.

ОДГОВОРИТЕ