Куп: А сад мало фудбал...

Јевтовић десни бек, Гарсија на Мариновом месту. . .  Звезда и Трепча данас у 15 часова у Старој Пазови играју дуго чекани меч шеснаестине финала Купа Србије.

Фудбал 10.10.2019 | 11:10
Куп: А сад мало фудбал...
Коначно је дошло време за фудбал. Све је јуче било спремно за велики спектакл у општини Звечан и дуго чекани дуел између српсколигаша Трепче и Црвене звезде. Међутим, одлуком приштинских власти, које нису дозволиле улазак експедицији црвено-белих на територију Косова и Метохије, српски живаљ у јужној покрајини остао је ускраћен за велики догађај. Дуел је померен у Стару Пазову, па ће Трепча и Црвена звезда коначно укрсити копља.

Утакмица ће, без икакве сумње, имаи трећу димензију, без обзира што се игра у спортском центру ФСС. Јасно је ко је фаворит и ко би без проблема требало да овери пласман у наредну рунду.

Играчи Црвене звезде имали су у среду врло турболентан дан. Враћени су са административне границе, затим су одмах кренули ка Београду, што значи да ће без озбиљног тренинга одрадити данашњи сусрет.

Оно што је од раније извесно је чињеница да ће Владан Милојевић бити лишен помоћи бројних репрезентативаца. Дакле, Звезда ће играти без Гобељића, Милуновића, Павкова, Родић. Неће бити Борјана, Дегенека... Идеална прилика да се провере одређени играчи и комбинације пред врло тежак период и двомеч са Тотенхемом.

После два месеца у стартну поставу требало би да се врати Милан Јевтовић, али овог пута на позицији десног бека. Такође, биће занимљиво видети како ће функционисати везни ред Црвене звезде. Очекује се да на место десетке заигра Матео Гарсија, а да по боковима делују Вукановић и Ван Ла Пара. Напад ће предводити Томане.

„Од када сам у Звезди нисмо освојили Куп Србије. Надамо се да ће се ове године то променити“, поручио је Владан Милојевић у најави меча.

Тим Владана Милојевића је везао четири тријумфа. После победе над Олимпијакосом, црвено-бели су задржали лидерску позицију у Суперлиги тешко освојеним бодовима у Крушевцу (1:0). Са друге стране Трепча ове сезоне игра променљиво. На последњих пет сусрета тим из Косовске Митровице има две победе и три пораза. Нису домаћини имали лепу увертиру за овај сусрет, пошто су изгубили од Будућности из Крушика (0:1).

Црвена звезда је велики фаворит. И све сем убедљивог тријумфа шампиона представљало би велико изненађење. За очекивати да црвено-бели реше питање победника већ у првом полувремену.

ТРЕПЧА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (15 часова, ТВ Арена)

Стара Пазова

Стадион: Спортски центар ФСС

Судија: Новак Симовић

ТРЕПЧА (4-2-3-1): Милентијевић – Илић, Михајловић, Пронек, Томић – Трајковић, Милошевић, Идризовић, Радојевић, Шобат – Пантовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Поповић – Јевтовић, Панков, Бабић, Жандер – Јованчић, Вулић, Вукановић, Гарсија, Ван Ла Пара – Томане.

КУП СРБИЈЕ, ШЕСНАЕСТИНА ФИНАЛА

Среда:

Вождовац – Телеоптик 2:2 (0:1), пеналима 7:8
Пролетер – Јавор 2:1 (0:1)
Водојажа – Партизан 0:5 (0:1)

Четвртак:

Трепча – Црвена звезда, од 15 часова у Старој Пазови

Одиграно раније:

Будућност Добановци – Раднички Ниш 1:4 (1:3)
Братство Пригревица – Младост Лучани 1:3 (1:2)
Инђија - Динамо Врање 2:0 (2:0)
Напредак - ТСЦ 1:1 (0:1), пеналима 3:4
ОФК Београд - Рад 3:2 (2:1)
Синђелић - Земун 0:0, пеналима 4:2
Златибор - Војводина 1:4 (0:2)
ОФК Бачка - Раднички 1923 1:0 (0:0)
Чукарички - Жарково 3:1 (3:0)
Мачва - Металац 1:0 (1:0)
Спартак - Нови Пазар 2:0 (1:0)
Трајал - Радник 2:3 (1:2)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар