Шангај: Ноле лако преко Изнера, до 1/4-финала!

Новак бриљантан против Изнера за пласман у четвртфинале у Шангају! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић без већих проблема је изборио пласман у четвртфинале Мастерса у Шангају.  Американац је испалио 998 асова ове сезоне, али то није уплашио најбољег тенисера света. Ђоковић је славио без изгубљеног сета и после 75 минута изборио пласман у четвртфинале мастерса у Шангају.  Нема с њиме Циле-Миле: Ђоковић прескочио и Изнера.  Србин рутински до четвртфинала Шангаја - 7:5, 6:3.

Тенис 10.10.2019 | 10:51
Шангај: Ноле лако преко Изнера, до 1/4-финала!
Новак је најбољи на свету и то је на својој кожи осетио и најбољи сервер на свету!

Ђоковић је у осмини финала мастерса у Шангају надиграо Џона Изнера резултатом 2:0, по сетовима 7:5, 6:3 изборио пласман међу осам најбољих.

Српски ас успео је да пронађе прави одговор на убитачне сервисе Џона Изнера, који је неретко "одапињао" и преко 220 километара на сат. Стрпљивом игром, али и захваљујући одличним ритернима, Новак је у првом сету "сломио" ривала тачно пре тај-брејка, а потом је наставио истим путем.

На старту другог сета одмах је направио брејк, потом га и потврдио, отишао на далеких 3:0, што за првог тенисера света није било тешко да сачува.

Ђоковићу је то била 10. победа над Изнером у каријери, седма у низу, уз два пораза.

Уједно, остварио је 350. победу у каријери на турнирима АТП серије 1000.

Ђоковић је изборио девето четвртфинале у низу на мастерсу у Шангају, где ће му ривал бити победник меча у којем се састају Стефанос Циципас и Хуберт Хуркач.



Нешто више од сат времена игре било је довољно најбољем тенисеру света да обезбеди пролаз у четвртфинале Шангаја. Новак Ђоковић је преслишао увек незгодног Американца Џона Изнера са 2:0 (7:5, 6:3) и оверио пут ка новом трофеју и одбрани 1.000 АТП бодова. До 51. победе од почетка 2019. године најбољи српски тенисер стигао је после два дијаметрално различита сета.

Иако је Новак доминирао и у првом, високи Американац је својим препознатљивим и снажним сервисима успевао дуго да одоли, па је тек у 12. гему посустао и дозволио брејк Ђоковићу и то са нулом за 7:5. Претходно је Изнер у осмом гему одбио снажан напад Новака, спасио неколико брејк лоптица, али је тиме само одложио оно што је било незибежно на крају.

У другом сету Новак је био приметно растерећенији од самог старта. После убедљивог првог гема, успео је да узме брејк у другом и после предности од 3:0 трасира себи пут ка коначном тријумфу. Одлично је Новак данас одрадио овај задатак, мајсторски и сервирао и ритернирао, а на крају меча се и по асовима изједначио са Американцем. Фанове српског тенисера посебно треба да радује податак да Изнеру није дозволио ниједну брејк лопту данас.

Ђоковић је овим тријумфом стигао до 350. победе на турнирима из серије 1.000 у каријери, а забележио је и седму узастопну победу на азијској турнеји ове године, пошто је претходно освојио титулу и у Токију.

Противник Новака Ђоковића у борби за полуфинале биће победник дуела Циципас - Хуркач.

Ђоковић је после 74 минута игре победио Американца Џона Изнера, 7:5, 6:3 и тако још једном потврдио да је у одличној форми.

Био је то 12.меч између Новака и Изнера и јубиларна десета победа за браниоца трофеја у Шангају.

Од почетка до краја, Ђоковић је био доминантан играч, сјајно је сервирао и узвраћао на сервисе противника, који једноставно није имао никакве шансе да начини изненађење.

Тамо где је стао прошле недеље у Токију, наставио је ове недеље у Шангају и утисак је да први рекет света игра све боље и боље, како турнир одмиче.

Против Шаповалова је демонстрирао одличну игру, а чини се да је против Изнера био још бољи. Имао је исти број ас сервиса као Американац (9:9), али и чак 88 одсто поена добијених на први сервис.

Уз то, Новак је одлично узвраћао сервисе противника, начинио је три брејка у мечу што против тенисера који готово редовно сервира и до 220 километара на час није било нимало једноставно.

Од самог поетка, Ђоковић је ставио до знања Изнеру да нема чему да се нада. Фантастично је сервирао и Американац једва да је освајао понеки поен на сервис српског тенисера.

Са друге стране, стрпљиво је чекао своју шансу на Изнеров сервис, из гема у гем је све више притискао Американца који је коначно попустио у 12. гему када је Ђоковић сјајном игром стигао до три брејк и сет лопте и већ прву прилику искористио.

На старту другог сета, Ђоковић је у другом гему успео да направи нови брејк, потом поведе са 3:0 и од тог момента било је јасно да Изнер нема много изгледа да се врати у меч.

Ђоковић је наставио сигурно да сервира и на крају, успео је да рутински заврши посао око пласмана међу осам најбољих.

Њега у четвртфиналу очекује сусрет са победником меча између Пољака Хуберта Хуркача и Грка Стефаноса Циципаса, а касније током дана играће и меч у дублу са Филипом Крајиновиће, а противници су им Џејми Мари и Нил Скупски.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар