ЕЛ: Арена ће "грмити" да Џенкинс понови онај шут!

Звезда - Фенербахче, 19:00! Биће то први евролигашки спектакл ове сезоне у Штарк арени. Гост је екипа Жељка Обрадовића, а домаћини су мотивисани црвено-бели. Ко ће победити?

Кошарка 10.10.2019 | 16:33
ЕЛ: Арена ће "грмити" да Џенкинс понови онај шут!
Прича о ривалству Црвене звезде и Фенербахчеа прожета је у овом веку победама истанбулског тима, јер је међусобни скор више него убедљив у корист Фенера, 8:1.

На дан новог дуела та два противника (четвртак, 19 часова, Штарк арена) они који буду дошли у халу на Новом Београду прижељкиваће да се понови зима 2017, када су црвено-бели остварили једини тријумф.

Та победа имала је два хероја и обојица су и данас играчи Звезде.

Први је био Огњен Кузмић, јер је у завршним секундама изблокирао шут Екпеа Јуда и изазвао ерупцију крцатог "Пионира". Он сада неће бити у тиму, јер се још опоравља од последица тешке саобраћајне несреће, мада у вези с њим има охрабрујућих вести.

Други и мање запажени јунак био је Чарлс Џенкинс, који је при скору 73:73 одиграо "један на један" са бившим саиграчем Николом Калинићем, подигао се на шут за два и 14 секунди пре краја поставио коначан резултат - 75:73.

На тај начин, Звезда је за сада први и једини пут срушила Фенербахче, а Џенкинс у најави новог сусрета у Штарк арени признаје да се и даље живо сећа те вечери.

"Памтим тај шут, памтим и Кузмићеву блокаду. То је била вероватно једна од мојих најдражих утакмица. Сада је потпуно другачији тим, није ми иста улога... Када будем завршио каријеру 'вртећу филм' и сећаћу се тих утакмица. Сада се фокусирам на тим у којем сам сада и на сутрашњу утакмицу", рекао је Американац у среду новинарима уочи тренинга у Штарк арени.

Припрему овако великих утакмица прошао је већ много пута.

"Нећу да кажем да знам како да их победим, али играли смо толико пута да знам како да се припремим најбоље што могу, да бих помогао саиграчима у четвртак", додао је Џенкинс.

За разлику од Звезде, Фенербахче у среду није тренирао у Штарк арени, већ је право са аеродрома отишао у хотел. У четвртак ујутру имаће шутерски тренинг и тада ће "осетити" обруче дворане на Новом Београду, где се очекује велики број навијача.

На дан лета за Београд, Фенер је потврдио да ће Чех Јан Весели бити у екипи, јер је почео да тренира после опоравка од повреде. Са друге стране, на пут нису кренули Жофри Ловерњ, Егехан Арна и Ерги Тирпанчи...

Овог лета, Фенербахче се растао са новим НБА тандемом, јер је Николо Мели отишао у Њу Орлеанс, а Марко Гудурић у Мемфис. Такође, отишли су и Ерик Грин (Кина), Синан Гулер (Дарушафака), Тајлер Енис...

Када су у питању појачања, осим важног бековског тандема Нандо Де Коло (ЦСКА) - Лео Вестерман (Жалгирис), Обрадовић је оснажио тим крилним центром Бајерна Дериком Вилијамсом, који је блистао прошле сезоне. У рекет је уочи сезоне довео и српског интернационалца Владимира Штимца. Он ће први пут играти против Звезде од 2017, када јој се супротставио у дресу Ефеса.

Судије меча биће Луиђи Ламоника, Пјотр Пастушјак и Раин Перанди.

Пре дуела против госта из Турске, о квалитетима Обрадовићевог тима говорио је и Милан Томић.

"Њихов стил игре је исти као и претходних година, имају Жељка Обрадовића којие је дуго тамо. Ту су Де Коло, Вестерман, Слукас... Игра им се доста базира на пикенролу. Имају и повређених играча и не знамо да ли ће играти два најбоља центра, али играју доста са Дериком Вилијамсом на позицији 'пет', Николом Калинићем на 'четири', с тим да је Калинић некад и на 'петици'. Биће потребно да будемо сконцентрисани и да реагујемо на све ниске поставе Фенербахчеа. Морамо да имамо добар 'матцхуп' с њима".

Последњи меч у Штарк арени Фенербахче је одиграо у финалу против Реала, претпрошле сезоне. Вечерас ће против себе имати мотивисаног повратника у најјаче такмичење.

Парови 2. кола Евролиге

ЦСКА - Бајерн 19
Звезда - Фенербахче 19
Асвел - Панатинаикос 20.45
Реал Мадрид - Макаби 21.00

у петак

Зенит - Барселона 19.00
Химки - Басконија 19.00
Ефес - Алба 19.30
Олимпијакос - Валенсија 20.30
Армани - Жалгирис 20.45

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар