Ђорђе Ивановић као Стјепан Бобек: Пет пута у мету!

Каква представа Ђорђа Ивановића у Грошници. . . ?! Штеф, Валок, "Плава чигра"… Како је Ивановић стао уз легенде Партизана! Нападач Партизана постао први фудбалер који је после више од шест деценија постигао пет голова на једној такмичарској утакмици.

Фудбал 10.10.2019 | 21:18
Ђорђе Ивановић као Стјепан Бобек: Пет пута у мету!
Нападач Партизана Ђорђе Ивановић ове сезоне није у првом плану код тренера Саве Милошевића, али је ријешио да промјени ствари по том питању.

Искористио је гостовање црно-бијелих у Водојажи у Купу Србије и са пет постигнутих голова се озбиљно наметнуо стручном штабу за будуће изазове. И не само то, не памти се када је неки фудбалер Партизана успио да у званичним утакмицама постигне пет голова.

"Чешљајући" архиву и статистику, чини се, да је једини коме је то успјело прије Ивановића био легендарни Стјепан Бобек. Ипак, у овај податак нисмо стопостотно сигурни.

"Одиграли смо добру утакмицу у лијепој атмосфери, имали смо доста шанси иако нисмо постигли гол рано били смо стрпљиви и знали да ће резултат доћи. Драго ми је због голова, значе ми за самопоуздање, али је најбитније да смо побиједили и да смо прошли даље", рекао је скромни Ивановић.

Партизан је побиједио 6:0 и пласирао се у осмину финала Купа.

У првој деценији постојања ФК Партизан и коју годину дуже - често су се дешавале утакмице на којима су голгетери црно-белих, пре свих Стјепан Бобек, по пет и више пута "рушили" противничке одбране и радовали се погоцима.

По том питању легендарни Штеф је непревазиђен. Бобек је два пута успео да у Купу Југославије постигне и по осам голова, једном је био стрелац шест и једном пет погодака.

Врсни стрелац Милош Милутиновић је у победи Партизана у Купу против Будућности од 9:0 постигао шест голова 11. марта 1956. године.

Марко Валок је два пута био стрелац пет голова. У убедљивом тријумфу против Хајдука са Лиона од 17:0, али и против БСК-а, када се је само његове име стајало поред минута у којима је "парни ваљак" тресао противничку мрежу.

Од те утакмице прошло су 63 године, да би на ред дошао дуел на којем се погоцима истакао један човек. Партизана и Водојажа састали су се у шеснаестини финала Купа, а победи црно-белих од 6:0 допринео је Ђорђе Ивановић са пет голова.

На тај начин Ивановић је ушао у историју клуба из Хумске, као тек четврти играч у његовој историји који је успео да постигне пет и више голова на једном такмичарском мечу.

Ове подаци објављени су на Тwиттер профилу Црно-бела носталгија.

Листа изгледа овако:

Бобек 8, 14. октобар - Партизан 1-10, 08.06.1947. куп
Бобек 8, Партизан - Слога (ПМ) 15-0, 18.11.1951. куп
Бобек 6, Слобода (УЕ) - Партизан 1-11, 11.11.1951. куп
Милош Милутиновић 6, Партизан - Будућност 9-0, 11.03.1956. прв

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар