ЕП: Крунић и Гојак најављују офанзиву “змајева”!

“Немамо шта да чекамо, морамо да играмо најбољи фудбал и побиједимо. Уз офанзивну игру можемо да освојимо три бода”, поручио је Раде Крунић, везњак Милана и "змајева", пред дуел БИХ и Финске.

Фудбал 10.10.2019 | 13:04
ЕП: Крунић и Гојак најављују офанзиву “змајева”!
Репрезентација БиХ трећи припрема се за квалификационе дуеле против Финске на Билином пољу у суботу, те Грчке у уторак.

Репрезентативци Раде Крунић и Амер Гојак сложни су да је једино офанзивна игра и побједа у наредна два сусрета начин на који у бх. табору могу размишљати.

"Атмосфера је одлична као и увијек, имат ћемо времена да се припремимо за утакмицу, у којој немамо шта да чекамо, морамо да играмо најбољи фудбал и побиједимо. Шеф је свјестан тога, Финци ће вјероватно играти дефанзивније. Уз офанзивну игру и добру игру надам се да можемо освојити три бода и таблету учинимо неизвјесном. С Финцима кад смо играли, један дио смо играли одлично, а послије гола смо потонули, имали су иницијативу, доста шанси за гол. Знамо како треба да играмо и приступимо мечу и треба да то сачувамо за себе. Снага репрезентације је екипа, али истина је да су најбољи наши играчи Џеко и Пјанић и да зависимо од њих. Един ће нам недостајати, али има играча који су жељни доказивања и надам се да ће искористити ту прилику и замијенити га на прави начин. Надам се да ће Пјанић који ће бити капитен искористити своје лидерске способности и да ћемо заједно учинити Единов изостанак мањим", рекао је Крунић.

Амер Гојак, фудбалер загребачког Динама рекао је да ће сви репрезентативци пружити максимум.

"Анализирали смо Финце и видјели гдје смо гријешили, надам се да тога више неће бити. Мислим да су сви играчи давали свој максимум, недостајао је фактор среће, али је изостао резултат. Заслужујемо бољу позицију, али све се да исправити. Најважнија нам је утакмица ова у суботу, с побједом ћемо доћи до самопоуздања па размишљати о Грчкој. Што се тиче одбране, мислим да свих 11 играча треба да брани гол и да нападамо. Заједничким снагама можемо до побједе. Свјестан сам да је играње за репрезентацију одговорност, сви се требамо борити за овај грб и тад ће се видјети резултати", рекао је Гојак.

Тренутно је у групи Ј, након шест кола, прва Италија са 18, друга Финска са 12, Арменија је трећа са 9, БиХ је четврта са 7, док су претпосљедња Грчка са 5 и Лихтенштајн са 1 бодом.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар