Ђоковић о Изнеру: Може свакога да побиједи!

Новак Ђоковић делио је комплименте о Џону Изнеру уочи међусобног дуела у Шангају.  Ђоковић опрезан против Изнера: "Има један од најбољих сервиса у историји"! Најбољи тенисер света успешно стартовао на Мастерсу у Шангају, а говорио је и о свом наредном противнику.

Тенис 09.10.2019 | 20:21
Ђоковић о Изнеру: Може свакога да побиједи!
Ђоковић је након освајања Токија одлично почео одбрану овог Мастерса.

У другом колу савладао је Канађанина Дениса Шаповалова са 6:3, 6:3.

"Био сам "наоштрен" од почетка, играо сам концентрисано и са одговарајућим интензитетом. Услови за игру су брзи што одговара Денисовом стилу– снажни сервиси, добар форхенд. Био сам константно агресиван на ритерну, али је он погађао сјајне ударце, посебно из сервиса. Мислим да је кључни био брејк на 3:2 у првом сету. То ми је омогућило да се "размашем" и више ризикујем на његов други сервис. Други сет је био сјајан. Он је кренуо много боље са брејк лоптама, имао сам среће што сам успео да их спасим. Генерално, добар наступ, задовољан сам", рекао је Ђоковић.

Ђоковића у четвртак очекују два наступа, са Филипом Крајиновићем игра у дублу против Џејмија Марија и Нила Скупског, а у појединачној конкуренцији против Џона Изнера.

"Узбуђен сам због оба меча. Џон има један од најбољих сервиса у историји тениса. Може да победи свакога ако добро сервира и осећа се добро на основној линији и са волејима. Мислим да ће кључно бити колико сервиса могу да вратим у игру. Што више, то ћу имати бољу шансу".

Ђоковић је Мастерс у Шангају освојио у чак четири наврата и то му улива самопоуздање.

„Због историје и резултата на овом турниру и генерално на азијској турнеји, много успеха и победа које сам остварио током каријере, заправо осећам мањи притисак. И то је јер сам уверен да могу да одиграм најбољу што могу“, рекао је пре него што се осврнуо на наредног противника, Џона Изнера.

„Џон има један од најбољих сервиса у историји тениса, може да победи свакога ако сервира како зна, игра добро са основне линије и убацује волеје. Кључ је колико ћу сервиса моћи да вратим, што више успем, то ћу имати бољу шансу“, закључио је Ђоковић.

Окршај Ђоковића и Изнера очекује се у четвртак не пре 08.00 часова.

Шангај Мастерс, среда:

Оже-Алијасим – Циципас 6:7(3), 6:7(3)
Гарин – Беретини 3:6, 3:6
Пуј – Изнер 5:7, 3:6
Баутиста – Опелка 6:4, 7:5
Фриц – Хачанов 2:6, 4:6
Зверев – Шарди 7:5(13), 7:6(3)
Милман – Рубљов 2:6, 0:6
Гофан – Кукушкин 6:2, 6:3 предаја
Ђоковић – Шаповалов 6:3, 6:3
Карењо-Буста – Тим 6:7(3), 3:6

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар