"Њихови буџети и наша публика - неупоредиво!"

Послије сезоне одсуства, кошаркаши Црвене звезде дочекали су београдску премијеру у Евролиги. И то против једног од најбољих континенталних тимова - Фенербахчеа.

Кошарка 10.10.2019 | 11:29
"Њихови буџети и наша публика - неупоредиво!"
У четвртак у 19 часова, екипа Милана Томића заиграће против састава Жељка Обрадовића, а дуел у Штарк арени на Новом Београду означиће дефинитивни повратак најбоље европске кошарке у главни град.

У најави тог меча, Обрадовић је изјавио да очекује сјајну атмосферу, Звезда је апеловала да не буде увреда, већ искључиво фер навијања, а шеф струке црвено-бијелих рекао је да ће његов тим дати све од себе да покуша да побиједи.

"Сутра играмо против једног од најбољих евролигашких тимова, Фенербахчеа. У посљедњих пет година били су стално на Ф4, узели су Евролигу, играли финала и увијек имају циљ да освоје Евролигу. Овог љета довели су једног од најбољих бекова у Европи, Де Колоа, ту су и Вестерман, као и Слукас, који је познат свима као исто један од најбољих бекова".

Коментаришући позицију свог тима у Евролиги, Томић је рекао да ће енергија са трибина бити велики адут његовог састава у сезони 2019/20.

"Прошле сезоне смо имали феноменалну годину, освојили смо АБА лигу и циљ нам је био да се вратимо у Евролигу. Ове године су то можда јачи клубови и финансијски и по именима, али наша предност је 18.000 људи у Арени, што не може да се пореди са другим екипама", нагласио је он.

Звездин тренер рекао је да ће од својих играча тражити 40 минута максималне концентрације.

"У Евролиги је и пад од два минута довољан да се изгуби утакмица. Морамо да одрадимо свој посао најбоље да бисмо дошли до побједе".

Упитан за његов први "домаћи" меч у Арени, Томић је подсјетио да је једном имао прилику да буде актер утакмице у највећој дворани у Србији - тада као помоћни тренер Олимпијакоса.

"Било је 20 хиљада људи, то памтим и нећу заборавити. Надам се да ће сутра доћи у што већем броју, јер су нам много битни и желимо да нам буду шести играч на терену".

Црвена звезда је објаснила да се карте продају веома добро и да очекују да Штарк арена буде одлично испуњена у дуелу против једног од најатрактивнијих ривала у Евролиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар