Томић пред Фенербахче: Нико није непобједив!

Кошаркаши Црвене звезде дочекују у четвртак Фенербахче, у другом колу Евролиге.

Кошарка 09.10.2019 | 19:43
Томић пред Фенербахче: Нико није непобједив!
Оба тима су поражена на премијери сезоне, а тренер Звезде Милан Томић се узда у помоћ навијача.

Утакмица ће бити одиграна у београдској "Штарк арени" од 19 часова, а очекује се подршка од око 18.000 људи са трибина.

"У четвртак играмо против једног од најбољих евролигашких тимова, а то је Фенербахче. Освојили су Евролигу, играли на више Ф4, а сигурно је да имају циљ да опет освоје ово такмичење. Довели су (Нанда) Де Колоа, једног од најбољих бекова у Евролиги, а ту је и (Костас) Слукас који спада у категорију најбољих европских бекова. Даћемо све од себе. Прошле године смо имали феноменалну сезону, освојили АБА лигу што је и био циљ да бисмо се нашли поново у Евролиги’’, рекао је Томић.

"Можда су у Евролиги богатији тимови, са већим буџетима, али оно што ми имамо је Арена са 18.000 навијача, а то не може да се пореди ни са једним буџетом. Даћемо све од себе, а оно што ја тражим је концентрација свих 40 минута јер је то једини начин да се супротставимо екипама у Евролиги", додао је тренер Звезде.

Фенербахче већ годинама има препознатљив стил игре који је успоставио трофејни тренер Жељко Обрадовић.

"Њихов начин игре је сличан као прошлих година, ту је Жељко Обрадовић који је ту дуго. Имају Де Колоа, Слукаса... Не знамо да ли ће играти њихова два најбоља центра, али они умеју да грају и са Вилијамсом често на петици, Калинић је исто тако често на четворци, понекад се пење и на позицију пет. Морамо да одиграмо добро и са њиховом ниском петорком. Свака екипа има слабости. Не постоји тим који не може да се победи. Не бих о њиховим манама превише, имају их, а покушаћемо да их искористимо".

Томић је још једном позвао навијаче да напуне Арену.

"У Арени сам имао прилику једном да будем гост са Олимпијакосом, било је 20.000 људи и то је било нешто што и даље памтим и никада нећу заборавити. Позивам навијаче да дођу и сутра у што већем броју и да нам буду шести играч на терену".

Тренер звезде је прокементарисао статус Огњена Кузмића који се враћа после тешке саобраћајне несреће.

"Почео је да тренира са екипом и то све иде на боље. Не могу да вам кажем тачно када ће то бити, али биће ускоро", рекао је Томић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар