Куп: Пет голова Ивановића и побједа Партизана - 6:0!

Рапсодија Ивановића – Партизан почео одбрану Купа са 6:0! Фудбалери Партизана убедљиво су савладали зонаша Водојажу 6:0 у мечу шеснаестине финала Купа Србије.  Голгетерска експлозија у Шумадији! Пет комада Ђорђа Ивановића, хет-трик за 21 минут! Парни ваљак очекивано и лагано започео одбрану трофеја у Купу Србије.  Вождовац победио Партизан, па испао од Телеоптика! Фудбалери Пролетера и Телеоптика придружили су се Партизану у осмини финала Купа Србије.  Телеоптик осветио Партизан и срушио Змајевима снове о Купу, Пролетер избацио Јавора! Оптичари направили изненађење на Крову!

Фудбал 09.10.2019 | 17:30
Куп: Пет голова Ивановића и побједа Партизана - 6:0!
Партизан победио Водојажу 6:0 у пласирао се у осмину финала Купа Србије. Ђорђе Ивановић постигао пет голова... Пролетер избацио Јавор.

Апсолутни јунак гостовања у Грошници био је Ђорђе Ивановић, стрелац чак пет погодака.

Поред њега у стрелце се уписао још само Александар Лутовац, којем је ово првенац у црно-белом дресу.

Члан Шумадијско-рашке зоне, четврог ранга српског фудбала, одолевао је Партизану до самог краја првог полувремена.

Кружили су црно-бели око казненог простора Водојаже, претили су Лутовац, Марковић, Ивановић, али су одбрана Водојаже и голман Живак били непрелазни.

Коначно, четири минута пре полувремена, Партизан успева да пробије "бункер" домаћина. После кратке акције лопта долази до Ђорђа Ивановића који одличним шутем тресе мрежу за 1:0.

Већ на старту другог полувремена Партизан дуплира предност, другим голом Ивановића. Овај погодак је потпуно сломио морал домаћина па је уследила канонада црно-белих.

Ивановић у 61. минуту на асистенцију Лакчевића стиже до хет-трика, пет минута касније првенац у дресу Партизана постиже Лутовац, а само минут касније нови гол даје Ивановић.

У последњем минуту меча Ивановић ставља тачку на импресивну партију својим петим голом у Грошници.

Осмина финала Купа Србије на програму је 23. октобра, а жреб ће накнадно бити обављен.

Фудбалери Партизана лако су према очекивањима обезбедили осмину финала Купа Србије. Бранилац трофеја у најмасовнијем такмичењу ФСС је у среду био гост у Грошници, месту недалеко од Крагујевца, где су убедљиво савладали Водојажу, члана Шумадијско-рашке зоне.

"Парни ваљак" је тријумфовао резултетом 6:0 (1:0).

Домаћин је прилично намучио црно-беле у првом полувремену, којима је требало више од 40 минута да пробију одбрану Водојаже.

Стрелац је био одлични Ђорђе Ивановић. Нападач Београђана се са пет голова наметнуо тренеру Милошевићу за много озбиљније изазове који црно-беле чекају у наредном периоду.

Робусни голгетер био је стрелац у 41, 46, 61, 67. и 90. минуту. Поред Ивановића мрежу ривала затресао је и Александар Лутовац у 66.

Саво Милошевић је према очекивањима шансу пружио играчима који у досадашњем току сезоне нису имали много или уопште минута на терену. Међу стартерима су били голман Стевановић, Пешукић, Вујачић, Лакчевић, Ивановић, Гигић, Марковић, Динга, Лутовац, Смиљанић, док је једини стални стартер у 11 био Слободан Урошевић.

Прилику су до краја меча добили Слободан Станојловић, Страхиња Јовановић и Лука Ђорђевић.

У Грошници је у среду био празник фудбала. Леп јесењи дан и долазак једног од највећих клубова у региону привукао је на играчиште Водојаже више хиљада гледалаца. Изостала је фракција Гробара "Партизановци", која је одлучила да оде у Стару Пазову, где је изразила незадовољство радом органа ФСС.

Први корак ка поравнању рекорда Хајдука из Сплита направљен је у Грошници. Пет пута везано су попларни Били освајали Куп Маршала Тита (1972-1977), нико пре ни после њих од свих клубова са територије бивше Југославље није такав подвиг направио, а шансу да остане записан у историји има Партизан, пошто је поход ка петом узастопном трофеју масовнијег такмичења започео очекиваном победом над зонашем Водојажом – 6:0.

Главни протагониста славља црно-белих био је Ђорђе Ивановић, стрелац пет голова, таман да покаже како у наставку сезоне и на њега може стручни штаб да рачуна као опцију у такмичењима на три фронта. Поготово ако се зна да класичну замену за Умара Садика Саво Милошевић баш и нема. Макар играње у шпицу није његов основни задатак. Дуго бившег капитена суботичког Спартака није било ни на мапи, последњи меч у улози стартера био му је пре безмало два месеца, на гостовању Напретку, али изгледа да у њему и даље чучи мотив да се бори за статус, упркос ангажовању Лазара Марковића и промовисању изданка школе какав је Филип Стевановић. У таквим околностима Ивановићу је преостало само да чека шансу. И да је зграби, као што је учинио у околини Крагујевца, пошто је малтене сам утабао Парном ваљку стазу ка слављу.

То што је углавном у досадашњем току сезоне био резерва или мечеве гледао са клупе и(ли) трибина очигледно није сломило Ђорђа Ивановића. Велики број фудбалера би на његовом месту потонуо, био психички убијен у појам, али је 23-годишњи крилни нападач очигледно од другачијег материјала. После оваквог издања, иако је ривал недорастао, тешко да ће у Партизану тек тако моћи да игноришу његов потенцијал.

Дуго ће Ивановић памтити меч у околини Крагујевца. Досад је неколико пута паковао два комада по мечу, било у Спартаку, било у Партизану, али сад је и тај лични рекорд побољшао за више од дупло. Јесте да је противник четири лиге ниже, јесте да не може да се пореди, али тренери воле да кажу како је голове тешко давати и на тренингу, камоли на званичним утакмицама. Ова је послужила да Партизан, ипак, у добром расположењу оде на паузу и три дана после неочекиваног првенственог пораза од Вождовца обрадује навијаче.

Колико је тај резултат од недеље вече био шокантан по Гробаре, толико је ова „петарда“ очекивана. Иако је Саво Милошевић могао да рачуна на другопозивце и играче скромније минутаже у досадашњем делу сезоне. Изостали су репрезентативци (Милетић, Страхиња Павловић, Филип Стевановић, Лазар Павловић, Шћекић, Натхо, Сума, Асано), предах су добили најискуснији (Стојковић, Остојић, Тошић), није било повређеног Брежанчића, па је пред неколико хиљада гледалаца на терену у Грошници Партизан изувео комбинован састав у коме је капитенска трака била на руци Милана Смиљанића, а шансу да се неметну добили резервни голман Немања Стевановић, летње новајлије Пешукић, Вујачић, Динга, Лутовац, Гигић, а у другом делу, кад је питање победника решено, и тројица играча из подмалтка (Страхиња Јовановић, Ђорђевић и Станојловић).

Партизан је меч преломио крајем првог и почетком друог дела. Водојажа се сасвим добро бранилла око 40 минута, али притисак гостију није могла да издржи. Браво голман Живака откључао је Ивановић четири минута пре паузе, одмах по повратку из свлачионице опет дао гол, касније још три пута погађао мрежу, а између Ђолетових минијатура тријумф зачинио Александар Лутовац. Могли су црно-бели још у првом делу да материјализију шансе (пречка Лутовца, зицер Гигића, поништен гол Марковића због офсајда), међутим, и овако је у наставку до изражаја дошла разлика у класи.

Водојажа јесте претрпела убедљив пораз, међутим, делује да се није обрукала. Победник Купа региона Западне Србије претио је преко Недељковића, Васиљевића и штопера Коматине. Није вредело. Но, остао је утисак да је и домаћин заслужио аплауз, јер је у мало место у близини Крагујевца довео учесника Лиге Европе и тим који ттренутно игра најефикаснији фудбал у Србији. И то нешто значи.

ШЕСНАЕСТИНА ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

ВОДОЈАЖА – ПАРТИЗАН 0:6 (0:1)
/Ивановић 41, 46, 61, 67, 90, Лутовац 66/

Грошница
Судија: Милан Илић
Жути картони: (Водојажа), (Партизан)

ВОДОЈАЖА: Живак – Дајић (од 52. Ђурић), Коматина, Петровић, Ђокић - Вуковић, Мијалчић – Сретеновић (од 73. Перовић), Јекић, Недељковић (од 65. Јовановић) – Васиљевић. Тренер: Душко Матић.

ПАРТИЗАН: Н. Стевановић - Пешукић, Вујачић, Динга, Урошевић (од 65. Станојловић) - Смиљанић - Лутовац, Марковић (од 73. Ђорђевић), Лакчевић, Ивановић – Гигић (од 46. Јовановић). Тренер: Саво Милошевић.

Вождовац победио Партизан, па испао од Телеоптика! Фудбалери Пролетера и Телеоптика придружили су се Партизану у осмини финала Купа Србије.

Пролетер је елиминисао Јавор победивши госте из Ивањице са 2:1, после преокрета у Новом Саду.

Телеоптик је избацио фаворизовани Вождовац победом на пенале на "крову" са 8:7, након 2:2 у регуларних 90 минута.

Гости су повели преко Кнежевића у 13. минуту, али Вождовац преокреће у другом полувремену.

Красић поравнава на старту другог дела игре, да би у 71. Живојиновић донео 2:1 домаћину.

Међутим, два минута пре краја Телеоптик успева да изједначи на 2:2 и избори пенале.

После седам савршених серија, играч Вождовца промашује у осмој, а гости то кажњавају и пролазе даље.

Муњевита освета на Крову! Само неколико дана након што је Вождовац победио Партизан у Хумској у оквиру Суперлиге, прогутао је горку пилулу против млађег брата црно-белих, Телеоптика, у Купу Србије. Оптичари су бољим извођењем пенала елиминисали Змајеве из Купа, из такмичења у којем је на почетку сезоне речено да јуришају на трофеј – 8:7 (2:2, 1:0).

Неизвестан меч одигране је у Заплањској, Телеоптик је изашао храбро, не плашећи се екипе која је успела да победи Партизан усред Хумске. Оптичари су и повели у 13. минуту голом Уроша Кнежевића, држали су тај резултат све до почетка другог полувремена, када је ситуација на терену почела да се мења.

Најпре је Огњен Красић изједначио чим се кренуло с центра, да би потпуни преокрет донео Живојиновић у 71. минуту. Мало ко је веровао да то није и крај приче на Крову, све је ишло на воду Вождовца, али... Голом Чолића три минута пре краја Телеоптик је дошао до 2:2 и шансе да преко пенала направи изненађење.

И гости из Земуна су успели! Седам серија није било промашаја, али у осмој голман Телеоптика је „скинуо“ ударац, а такву шансу потом момци у плавим дресовима нису пропустили и поготком су изборили пролаз у другу рунду Купа Србије.

Пролетеру је двадесетак минута другог полувремена било довољно да елиминише Јавор, иако је губио после првог дела игре – 2:1 (0:1).

Гости су повели голом младог штопера Павишића у 42. минуту и чинило се да имају у рукама пробој у другу рунду Купа. Ипак, наставак је донео потпуно другу песму на терену. Пролетер је заиграо на све или ништа и освојио је цео плен.

Изједначили су Новосађани у 53. минуту, да би већ у 65. постигли и други погодак, вредан проласка у наредну фазу такмичења.

КУП СРБИЈЕ, 1/16 финала:

Будућност Добановци - РАДНИЧКИ НИШ 1:4 (1:3)
Братство Пригревица - МЛАДОСТ ЛУЧАНИ 1:3 (1:2)
ИНЂИЈА - Динамо Врање 2:0 (2:0)
Напредак - ТСЦ 1:1 (0:1), пеналима 3:4
ОФК БЕОГРАД - Рад 3:2 (2:1)
СИНЂЕЛИЋ - Земун 0:0, пеналима 4:2
Златибор - ВОЈВОДИНА 1:4 (0:2)
ОФК БАЧКА - Раднички 1923 1:0 (0:0)
ЧУКАРИЧКИ - Жарково 3:1 (3:0)
МАЧВА - Металац 1:0 (1:0)
СПАРТАК - Нови Пазар 2:0 (1:0)
Трајал - РАДНИК 2:3 (1:2)

у среду

Вождовац - ТЕЛЕОПТИК 2:2 (0:1), пеналима 9:10
ПРОЛЕТЕР - Јавор 2:1 (0:1)
Водојажа - ПАРТИЗАН 0:6 (0:1)

одложено за четвртак

Трепча - Црвена звезда

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар