Одржана сједница БОРС-а у Бијељини

У Бијељини је данас одржана Конститутивна сједница органа Борачке организације Републике Српске, као и сједнице Одбора породица погинулих и заробљених бораца и Одбора ратних војних инвалида БОРС-а, на којој су изабрани предсједници ова два одбора и њихови замјеници.

Република Српска 09.10.2019 | 16:06
Одржана сједница БОРС-а у Бијељини
Предсједник Одбора ратних војних инвалида је Радан Остојић из Градске борачке организације Бијељина, а замјеник је Гостимир Радуловић, Градска борачка организација Бањалука. Предсједник Одбора породица погинулих бораца је Немања Мочевић, из сарајевско-романијске регије, а замјеник Мира Марковиновић из Приједора. 

“За предсједника Предсједништва изабран је Горан Рогић, Градска борачка организација Бањалука, а за његовог замјеника Александар Савић, Општинска борачка организација Вишеград. Данас смо се бавили само конституисањем органа у досадашњем дијелу”, рекао је Миломир Савчић, предсједник Борачке организације Републике Српске. 

Најављено је и скоро заказивање сједнице и одбора и Предсједништва на којој ће се, с циљем рјешавања проблема ове популације ићи пред извршну власт и заказати састанак са премијером. Основно је питање побољшање положаја бораца, односно незапосленост. 

“Свједоци смо да смо у посљедњих годину дана на маргинама када је ријеч о побољшању положаја одређених категорија становништва. Да се разумијемо, апсолутно немамо ништа против побољшања положаја економског и социјалног сваког грађанина Републике Српске, али нећемо сједити мирно и гледати да из Владиних мјера будемо изостављени. Сматрамо и увјерени смо, да јесмо најзаслужнија категорија за стварање Републике Српске,” навео је Савчић. 

Као један од основних проблема предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске, Горан Рогић је истакао стамбено збрињавање, те навео да се на њему интензивно ради. 

“То је био наш приоритет и у Меморандуму који смо припремили заједно са Владом и то се већ реализује. На подручју читаве Српске спроведен је конкурс и за сва лица из категорије породица погинулих и инвалида од прве до четврте категорије, из било ког разлога пропустили досадашње рокове 2007 и 2008 године, дат је рок од два мјесеца да конкуришу. Сада Првостепена комисија министарства при општинским и градским борачким организацијама ради на терену и бира кандидате,” појаснио је Рогић. 

Представници БОРС-а су након сједница положили вијенце на Централни споменик погинулим борцима Бијељине, а потом су обишли и спомен-собу. Предсједништво је наставило и радну сједницу у току дана. Изабрани руководиоци водиће рад Предсједништва и оба одбора наредне четири године.



БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мирослав

09.10.2019 14:26

Нек је само Рогић изабран , то је наша будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

09.10.2019 14:38

Јадан је живот и стандард бораца РС годинама са вама , јер сте сви бурлини истомишљеници само сте ту за свој интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

09.10.2019 14:43

Немојте још и ви рећи да је Српска бољи дио БиХ и да је положај бораца бољи него у Федерацији БиХ. Знате ви добро да је борачки додатак у Ф БиХ готово пет пута већи него у Српској, а ништа не предузимате да се ова мизерија од борачаког додатка бар удвостручи, иако би и тада тај додатак био изузетно низак у односу на оно што су борци ВРС далу у стварању Републике Српске.Управо то би требао бити ваш приоритетни циљ и задатак, а не ко ће коју функцију ујагмити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радио телеграфиста

09.10.2019 18:28

Благо борцима саце повецање борацког додатка 2 %,сада це примати 72,40 КМ

Name

Скептик

09.10.2019 14:46

Манојло Миловановић је изгледа у право вријеме отишао...да не гледа ово зло очима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

09.10.2019 15:52

Избором Горана Рогића изгубљена је дефинитивно свака шанса да се ствари покрену са мртве тачке када су борци у питању. Од краја рата сједи у Градској борачкој орг. Бања Лука,и по овој његовој првој изјави видим да није ништа научио. Прво, породице пог.бораца и РВИ од 1-4 ктг. су стамбено збринути у великом проценту, скоро 98%. Рогић треба да се бори за стамбено збрињавање бораца, јер, када ће они доћи на ред. Људи свакодневно умиру а да нису остварили скоро ништа од прописаних права, да не говорим о стамбеном збрињавању. То неће остварити никад'. А оно што није научио сједећи у канцеларији је да су комисије о којима говори формиране али не при борачким организацијама, општинским и градским, него при општинама и градовима. Боље му је да узме прописе, у овом случају Уредбу о стамбеном збрињавању пород.пог.бораца и РВИ па да је бар прочита ако не и проучи. Други борац РС барем по функцији би требао познавати основне ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

09.10.2019 15:53

Битно је да је Савчићу и другим пензионисаним југо официрима добро, а за незапослен борце их баш брига. Поред добре пензије из Србије раде у Републици Српској и БиХ и примају добре плате и накнаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

09.10.2019 19:09

сигурно повецавају борачки додатак и инвалднине

Name

Девизе

09.10.2019 16:55

Рогића знам из БЛ како је у рату у Господској улици најбољи курс имао кад ми је мијењао девизе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауу....

09.10.2019 17:17

Констатује се да су у задњој години борци на маргинама друства . Па зар је могуце да тако неко несто мозе изговорити , када се зна да су борци који су 4 године провели у ВРС , од 96 године не само на маргинама овог друства , него се третирају као да и не постоје , а за такво стање су искљуциво одговорни сви предсједници БОРС , који су сви радили и јос увијек раде у корист резима , а ниста , ама бас ниста нису урадили у корист бораца .

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Јанковиц

10.10.2019 08:21

Незнам за друге,али Александар Савиц је заиста заслузио избор. И висе од тога. Поздрав за Ацу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленка гавриловиц

11.10.2019 10:17

И мој муз је некад био зив и борио се за ову земљу , умро он умрло све, други нек узивају у слободи коју је он доњео поцев од рата у БН па свих осталих гдје је био као Комадант ИИ Семберске бригyде

ОДГОВОРИТЕ