"Помозите спортистима БиХ да направе резултат..."

''. . . па се онда сликајте с нама", написао је предсједник КС БиХ Мирза Телетовић.

Кошарка 09.10.2019 | 21:37
"Помозите спортистима БиХ да направе резултат..."
Предсједник Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине Мирза Телетовић обратио се писмом јавности у којем је апеловао на надлежне институције и компаније да помогну спортисте у БиХ и да резултати неће изостати.

Писмо које је насловљено "Помозите спортистима БиХ да направе резултат, па се онда сликајте с нама", преносимо у цјелости.

"Амел Тука је доказао колико воли Босну и Херцеговину, без да га је систем икада подржао. Данас се сви желе сликати с њим, па и ја, наравно, а већ дуго смо пријатељи.

Знам кроз шта је пролазио, јер смо имали сличан пут. Почели смо у малим градовима и сами себи стварали предуслове за велике резултате.

Имали смо на том путу више препрека, него оних који су нам помагали да уклонимо те препреке. Ријетки су знали препознати, али то нас није омело.

Вјеровали смо и вјерујемо у себе и дан данас. Амелов пут је можда и још тежи, јер је индивидуалац, али је ипак успио и донио нам огромну радост освајањем сребра.

Питам се, колико још међу нама има оваквих људи, којима је потребно само мало да би нас обрадовали неком медаљом.

Једна од 'одабраних' је и Амина Кајтаз, сјајна млада пливачица, с којом се сада ријетки желе сликати, јер побогу нема иза себе медаљу, а како ће је и имати када јој систем не помаже да свој велики талент, претвори у врхунски резултат.

Амина је наша будућност. Власница је готово свих рекорда наше земље и сама се бори за своје мјесто под сунцем, а сутра када ако Бог да, освоји медаљу, сви они који су је данас одбили, када им је тражила помоћ, хтјет ће слику с њом, а резултат ће доћи, вјерујте ми.

Спортисти су наши највећи амбасадори и Босна и Херцеговина се треба поносити сваким резултатом, којег направимо, јер нам је пут до успјеха итекако отежан.

Хвала ријеткима компанијама, који помажу и препознају труд, али и даље их је мало, али се надам да ће их бити много, много више, јер ми имамо много, много више спортиста који могу и желе, а потребна им је помоћ система или појединаца...", наведено је у Телетовићевом писму.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар