"Утакмица између Звезде и Трепче је забрањена!"

Најављена утакмица Купа Србије између Црвене звезде и Трепче на територији Косова и Метохије неће бити одржана.  Навијачи "поздравили" полицију: "Звезда, Србија, Косово Метохија"! Навијачи Црвене звезде допутовали су на административни прелаз Јариње не би ли покушали да прођу на територију КиМ.

Фудбал 09.10.2019 | 12:31
"Утакмица између Звезде и Трепче је забрањена!"
Терзић у џипу, фудбалери у аутобусу; "Имамо забрану уласка на Косово"! Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић је приватним аутомобилом предводио делегацију клуба до административног прелаза Јариње.

Иза џипа којим је управљао Терзић налазио се аутобус са фудбалерима Звезде.

"Имамо забрану уласка на територију Косова, разлог не знамо, забранила је Влада Косова. Само да направимо консултације...", рекао је Терзић медијима и затворио прозор свог аутомобила.

Фудбалери Звезде су се упутили ка Космету како би одиграли утакмицу Купа Србије са Трепчом из Косовске Митровице, али је из тог клуба саопштено да је утакмица забрањена.

Представници косовских фудбалских органа, али и косовске полиције данима уназад су најављивали да ће блокирати одигравање ове утакмице на северу покрајине, што се данас и обистинило.

Фудбалери и стручни штаб Црвене звезде кренули су ка Косову, као и група новинара. Међутим, на административном прелазу Јариње чекало их је: "СТОП". Косовска полиција није издала дозволу за улазак Звездиних фудбалера на територију Косова и Метохије.



Навијачи "поздравили" полицију: "Звезда, Србија, Косово Метохија"! Навијачи Црвене звезде допутовали су на административни прелаз Јариње не би ли покушали да прођу на територију КиМ.

Они су дошли да, заједно са фудбалерима Црвене звезде и новинарима, покушају да прођу административни прелаз Јариње и подрже свој клуб.

Утакмица Купа Србије између Трепче и Звезде у Звечану је отказана.

Најватреније присталице црвено-белих песмом су "поздравиле" полицију тзв. Косова, певајући: "Ој Косово, Косово, земљо моја вољена".

После аутобуса који је превозио новинаре београдских редакција, на Јариње су стигли фудбалери и стручни штаб Црвене звезде, а убрзо и навијачи, како из Србије, тако и они са територије самопроглашене државе Косово.

Делије су скандирале Србији и певале патриотске песме, али великог ефекта није могло да буде, јер косовска полиција није издала дозволу за улазак Звездиних фудбалера на територију Косова и Метохије.

Фудбалери и тренер Владан Милојевић кратко су се задржали у дружењу са навијачима, фотографисали се за успомену, а онда се вратили у аутобус и запутили назад ка Београду.

У међувремену је на Јариње допутовао и први човек шампиона Србије Звездан Терзић који је навео да "постоји забрана уласка на Косово".

То је претходно потврдио и директор ФК Трепча Бојан Јакшић.

Званично – новинари, фудбалери и навијачи Звезде се враћају за Београд! Утакмица Купа Србије између Црвене звезде и Трепче, која је требало да се одигра у Звечану, и званично је отказана.



Фудбалери шампиона Србије су се око 11.45 и званично запутили ка Београду.

Администрација тзв. Косова је забранила улазак црвено-белима, навијачима и новинарима на територију Косова и Метохије, а да у томе припомогне дошла је и полиција на административни прелаз Јариње.

Према незваничним информацијама утакмица би могла да буде одиграна у четвртак у Старој Пазови.

Звездан Терзић на Јарињу: Велика дипломатска победа Звезде и Србије! Иако Звезди није дозвољено да уђе на Косово и одигра фудбалску утакмицу против Трепче, генерални директор Звезде Звездан Терзић закључио је да су "органи Косова показали да не раде у духу фер-плеја" и да је све "само фарса".

Љубитељи Црвене звезде на Косову и Метохији остали су ускраћени за гостовање шампиона Србије. Одлуком косовских власти и полиције, екипи Црвене звезде, као и групи навијача, није био дозвољен улаз на Косово, где је данас у Житковцу у општини Звечан требало да буде одиграна утакмица 1/16 финала Купа Србије против Трепче.

На административној граници Србије и Косова, на Јарињу, фудбалери Црвене звезде и чланови стручног штаба поздравили су се са колегама из ФК Трепча.

Аутобусу са играчима Црвене звезде, ипак, наређено је да се врате за Београд.

"Сведоци сте шта се десило. Дошли смо да играмо фудбал и да се бавимо спортом, али то нам је ускраћено и поред препоруке ФИФА. Косовске организације су се оглушиле на то. Био сам први у колони и када смо дошли на прелаз полицајци су ми само рекли да је то одлука 'Владе Косова' и да немају никаква додатна објашњења. Жао ми је што је народ остао ускраћен за један спортски догађај", рекао је новинарима генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

Он каже да су органи "Косова" показали да је све само фарса и оценио да је ово "велика дипломатска победа Србије и Звезде".

"Без обзира што се на 'Косову' позивају на спорт и фудбал, показали су да је све само фарса и да не раде у духу фер-плеја. Нисмо желели да сеф бавимо инсинуацијама и зато смо дошли. Нема ниједан разлог зашто утакмица данас није одиграна...  Ово је велика дипломатска победа Србије и Звезде, то што је ФИФА саветовала да се игра", каже Терзић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар