Суноврат великана...!

Пет година, девет тренера и пола милијарде минуса! За свега пет година на месту шефа стручног штаба Милана се сменило чак девет имена.  Званично је: Стефано Пиоли је нови тренер Милана! Више нема дилеме. . .

Фудбал 09.10.2019 | 23:32
Суноврат великана...!
Великан италијанског и европског фудбала још од Масимилијана Алегрија не може да нађе трајно решење, а поменути стручњак је последњи који је успео да донесе титулу шампиона, у сезони 2010/11.

После четири године проведене на Сан Сиру, италијански тренер је отишао у Јувентус, а на његовом бившем послу је уследила вртешка.

Током 2014. године измењали су се Мауро Тасоти, Кларенс Седорф и Филипо Инзаги, а следеће је за првог тренера именован Синиша Михајловић.

Српски стручњак се у Милану задржао непуну сезону пошто је отпуштен у априлу 2016. године и клупа је препуштена Кристијану Брокију.

Трајно решење је требало да буде Винченцо Монтела, али га је 2017. заменио Ђенаро Гатузо.

Играчка легенда се у Милану задржала две сезоне, да би летос посао преузео Марко Ђампаоло, који је отпуштен после само три месеца са скором од три победе и четири пораза на седам утакмица.

У наставку актуелне сезоне посрнули тим италијанског великана, тренутно 13-пласирани на табели Серије А, водиће Стефано Пиоли, донедавно тренер Фиорентине.

Уз све то, вреди напоменути да су италијански медији раније ове године објавили да је Милан током пет година забележио губитак од готово пола милијарде евра.



Милан је синоћ и званично сменио тренера Марка Ђампаола и тако припремио терен за долазак некадашњег кормилара Лација, Интера и Фјорентине Стефана Пиолија. Од данас је та сарадња и званична и то на две године.

Роснери су најпре желели да уместо Ђампаола доведу Лучана Спалетија, али како нису успели да се договоре око услова са искусним стручњаком избор је пао на Пиолија.
"Клуб жели топлу добродошлицу Пиолију и његовим сарадницима и жели им све најбоље", истиче се на сајту Милана.

Тако је Пиоло преузео Милан од Ђампаола који је добио отказ после 111 дана на клупи Росонера. Пиоли је поштован тренер на Апенинима, а водио је у каријери Парму, Кјево, Болоњу, Лацио, Интер и Фјорентину.

Навијачи Милана нису баш одушевљени овим одабиром клуба јер се Пиоли сматра тренером који не спада у сам врх тренерског миљеа, а за 16 година колико ради није освојио неку већу титулу.

Овако је Пиоли постао девети тренер Росонера у последњих пет година, и осми који је био тренер оба тима из Милана, а поред њега су то чинили и Леонардо и Ђовани Трапатони, између осталог.

Милан има једну од лошијих сезона у овом веку, заузима тек 13. позицију после седам утакмица, има три пораза на последње четири утакмице са девет освојених бодова.

Јасно је било да су промене неопходне, па је избор пао на Пиолија. Сада је на њему да ту нешто учини и оживи Милан.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар