Куп: Празник у Шумадији...!

Шанса за Лутовца, Гигића, Вујачића. . .  Црно-бели не би смели да имају проблема на почетној препреци у Купу Србије, иако ће играти у комбинованом саставу, без доста носилаца игре.

Фудбал 09.10.2019 | 11:48
Куп: Празник у Шумадији...!
Газио је Партизан стројевим кораком и у Лиги Европе и у Суперлиги месец дана, али се протеклог викенда вратио три уназад. Пораз од Вождовца натерао је Сава Милошевића да призна како је борба за титулу изгубљена, међутим, ако не може да се трка са Црвеном звездом у првенству, можда може Парни ваљак на другом колосеку да покаже колико је брз.

Бранилац трофеја гостовањем у Грошници (15.00), у околини Крагујевца, почиње одбрану трофеја у Купу Србије, такмичењу које је освајао четири пута узастопно, а уколико у томе успе још једном, постаће рекордер на простору бивше Југославије.

Црно-бели не би смели да имају проблема на почетној препреци, иако ће играти у комбинованом саставу, без доста носилаца игре. Сигурно изостају репрезентативци Милетић, Страхиња и Лазар Павловић, Филип Стевановић, Шћекић, Натхо, Сума, Асано. Поштеђени напора биће Тошић (повреда), Остојић, Стојковић, извесно и Брежанчић.

"Куп је изузетно важан за нас из два разлога. Прошле сезоне смо имали доста успеха у њему. На неки начин је спасавао Партизанову сезону или сезоне у претходним годинама. Морамо и ове године максимално да се посветимо овом такмичењу. Други разлог је то што ћемо играти са екипом и играчима који нису играли пуно у досадашњем току сезоне и то ће бити права провера да покажу колико можемо да рачунамо за њих у наредном периоду. Без обзира на снагу противника, за нас је ова утакмица јако битна и такав ће бити и приступ", поручио је Милошевић.

Очекује се и да шансу међу стативама добије резервни голман Немања Стевановић, а биће, вероватно, прилика да навијачи на делу виде летње новајлије попут Лутовца, Пешукића, Вујачића, Гигића, који су имали скромну минутажу у досадашњем току сезоне.

Да није било тог пораза од Змајева, циклус између две репрезентативне паузе би могао би се сматрати идеалним за Партизан. Овако, саплитање у шампионској трци утиче и на психу играча, па је потребна реакција. Повољна околност за Милошевића је што делује да му тим у последње време боље игра у гостима, јер је славио на сва четири меча ван свог стадиона, притом је дао укупно 11 голова.

Таква ефикасност требало би да буде довољна да се савлада Водојажа. Ипак је у питању екипа из четвртог ранга такмичења, осмопласирани тим шумадијско - рашке зоне. То што је освојила Куп региона Западне Србије требало би да изазове само упозорење, не и страх код црно-белих.

ВОДОЈАЖА - ПАРТИЗАН (15.00)

ВОДОЈАЖА (4-2-3-1): Живак - Ђурић, Коматина, Тодоровић, Ђокић - Мијаличић, Вуковић - Сретеновић, Јекић, Недељковић - Васиљевић.

ПАРТИЗАН (4-1-4-1): Стевановић - Пешукић, Вујачић, Динга, Урошевић - Смиљанић - Лутовац, Лакчевић, Ивановић, Марковић - Гигић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар