Први пут није успјело, други покушај без најбољих...

Нема Новака, Рафе и Роџера. . .  Међународни егзибициони тениски турнир у Саудијској Арабији требало би да буде одржан у децембру.

Тенис 10.10.2019 | 08:19
Први пут није успјело, други покушај без најбољих...
У Саудијској Арабији прошле године требало је да се орџи егзибиција у којој је било најављено учешће Новака Ђоковића и Рафаела Надала, али је тај меч отказан.

Требало је да се састану у Џеди, али ипак нису, а као званични разлог отказивања наведена је повреда Надала, док се нагађало да је све одложено због тензија које су настале након бруталног убиства новинара Џамала Кашогија у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу.

Организатори нису одустале од идеје да одведу атрактивне тениске звезде, па су најавили нову егзибицију. Ове године заказана је у Дирији, у децембру, и на њој ће учествовати троструки гренд слем шампион Стен Вавринка.

Турнир ће се одржати од 12. до 14. децембра, на њему ће наступати осам играча, а наградни фонд је три милиона долара.

Ове године неће наступати најбољи тенисери - Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер, већ је најављено да ће уз Вавринку у Саудијску Арабију стићи и Данил Медведев, Фабио Фоњини и Давид Гофан, а преостала четворица учесника биће позната ускоро.

"Први пут организујемо врхунски тениски егзибициони турнир и то је још један одлучујући тренутак за краљевство", рекао је председник Спортске управе Саудијске Арабије, принц Абделазиз бин Турки Ал Фајсал Ал Сауд.

Мали град Дирија одлучио је да ове јесени буде прави спортски град, будући да ће организовати и трке Електричне Формуле 1 и бокс-меча између Ентонија Џошуа и Ендија Руиза за титулу светског првака тешке категорије у ИБФ, WБА и WБО верзији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар