Бијела кућа одбацила истрагу о опозиву Трампа

Бијела кућа одбацила је у уторак као неуставну истрагу о опозиву америчког предсједника Доналда Трампа и поручила да одбија сарађивати у истрази, коју су демократи покренули у Заступничком дому Конгреса САД, о којој се није гласало у том дому.

Свијет 09.10.2019 | 09:58
Бијела кућа одбацила истрагу о опозиву Трампа
Писмо на осам страница, које је потписао адвокат Бијеле куће Пет Ћиполоне, послано је предсједници Заступничког дома Конгреса САД, демократи Ненси Пелоси те демократским предсједницима одбора за обавјештајне службе, спољне послове и надзор.

"Дизајнирали сте и проводили своју истрагу на начин који крши основну праведност и уставом прописан поступак", написао је бранилац Бијеле куће Пет Ћиполоне у  писму упућеном  Пелосијевој и предсједницима три кључна одбора Дома.

"Предсједник Трамп не може дозволити својој администрацији да у тим околностима учествује у овој  истрази", додао је Ћиполоне, преноси УСА Тодаy.

Пелоси тврди да је истрага о опозиву уставна и да у овом тренутку није потребно гласање Заступничког дома Конгреса САД.

Бијела кућа тврди да су у све три истраге о опозиву у америчкој историји - против предсједника Ендрју Џонсона, Ричарда Никсона и Била Клинтона, укључени гласови Заступничког дома те да би то требало послужити као преседан за опозив предсједника Доналда Трампа.

Пелоси је рекла у уторак како ће предсједник Доналд Трумп "бити одговоран" након што је Бијела кућа саопштила да ће одбити сарадњу у истрази о опозиву коју су демократи покренули у Заступничком дому Конгреса САД.

"Бијелу кућу треба упозорити како ће се даљњи напори да се од америчког народа сакрије истина о предсједниковој злоупотреби власти сматрати додатним доказом опструкције",објавила  је демократкиња Пелоси у писаној изјави.

"Господине предсједниче, нисте изнад закона. Бит ћете одговорни", рекла је Пелоси у изјави након што је Бијела кућа одбацила као "неуставну" истрагу о опозиву америчког предсједника Доналда Трампа и поручила да одбија сарађивати у истрази, коју су демократи покренули у Заступничком дому Конгреса САД, о којој се није гласало у том дому.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар