Рудари у Зеници провели ноћ у јами Страњани

Рудари јаме Страњани ноћ су провели стотине метара под земљом, а Хитна помоћ је у току ноћи реаговала два пута због нарушеног здравља комората.
 

Босна и Херцеговина 09.10.2019 | 09:25
Рудари у Зеници провели ноћ у јами Страњани
У јами Страњани тренутно се налази више десетина комората, а исто толико их је и у кругу погона гдје пружају подршку колегама које на овај начин не дају јаму у којој су радили више деценија, а која ће се, како је одлучено, затворити због неисплативости.

Рудари су у јаму шишли након више од 24 сата не желећи допустити њено затварање. Међутим, директор РМУ Зеница Един Пашић јучер је казао како ће се све активности усмјерити ка њеном затварању с обзиром да су губици ове јаме из године у годину све већи.

Рудари који се налазе у јами, али и у кругу погона Страњани не желе прихватити ту информацију, а данас ће предати и индивидуалне тужбе и кривичне пријаве против надлежних.

Иако је Пашић нагласио да нико од рудара неће остати без посла те да ће бити премјештени у друге двије јаме, Распоточје и Стара јама, коморати у Страњанима неприхватљивим сматрају тај приједлог због чега се још увијек налазе под земљом.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар