ОК, Милан је сменио тренера послије 111 дана...

То је и даље слабо за Интер! Можда "росонери" имају новог рекордера у броју дана од промоције до отказа, али и даље нису близу једном тренеру "неразура", који је напустио "Меацу" после 84 дана.

Фудбал 09.10.2019 | 20:59
ОК, Милан је сменио тренера послије 111 дана...
Марко Ђампаоло нови је рекордер славног Милана по броју дана проведених на клупи до отказа - 111!

Швајцарац италијанског порекла смењен је данас после само седам утакмица у клубу, који га је промовисао у првог тренера 19. јуна и сменио већ 8. октобра. 

Франк Де Бур и даље држи рекорд стадиона "Ђузепе Меаца" када је време од промоције до отказа у питању. Интер је поставио Холанђанина за тренера 9. августа и сменио га 1. новембра исте године, после 84 дана, али и 14 утакмица на клупи "неразура" који су за разлику од Ђампаолових "росонера" играли Европу те сезоне. Де Бур је потом преузео Кристал Палас и добио отказ после само ПЕТ мечева (1. јул - 11. септембар 2017).

"Клуб је захвалан Марку на послу који је обављао и жели му све најбоље у професионалној каријери", наводи се у саопштењу Милана, који је у међувремену постигао договор са Ђампаоловим менаџером око исплата дела зарада загарантованих уговором до 2021. године.

Иако су прошле суботе на "Марасију" његови "росонери" одбранили победу над Ђеновом захваљујући ветерану Пепеу Рејни, 52-годишњак из Белинцоне није избегао отказ и тако постао девети смењени тренер од отпуштања Масимилијана Алегрија у јануару 2014. У међувремену, на "Сан Сиру" радили су Мауро Тасоти, Кларенс Седорф, Филипо Инзаги, Синиша Михајловић, Кристијан Броки, Винћенцо Монтела, Ђенаро Гатузо и сам Ђампаоло, којем ће у успомени остати три победе над Брешом (1:0), Вероном (0:1) и Ђеновом (1:2).

У том периоду освојен је само један трофеј, Суперкуп у сезони 2016/17, а уједно само су Винћенцо Монтела (65) и Ђампаолов претходних "Рино" Газузо (83) успели да забележе више од 40 утакмица на ужареној клупи.

Ко ће на њу следећи (привремено?) сести, тешко је рећи. У понедељак је ударна вест у италијанским медијима била долазак и даље актуелног тренера Интера, Лућана Спалетија, а већ данас се међу фаворитепробио Стефано Пиоли.

Некадашњи фудбалер "неразура" у каријери је водио тек нешто веће клубове од Ђампаола, чији је врхунац био период у Сампдорији. Пиоли, међутим, у ЦВ-у има Парму, Кјево, Болоњу, Лацио и Фиорентину. 

Трофеј? Нема.

То, наравно, не задовољава стандарде које очекује "Цурва Суд", која није давала подршку ни Ђампаолу, а тешко да ће је дати и Пиолију. Бар не у почетку, док их не увери у супротно.

Миланисти се, међутим, сећају његових изјава да је велики навијач Интера, мада је то својевремено говорио и сам Ђампаоло, па признао уживо у једној ТВ емисији само неколико дана пре него што је добио отказ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар